Jag väljer att spela på Vietnam i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Med fyra segrar och två kryss toppar Vietnam VM-kvalgruppen.

  • Närmast åkte Malaysia på stryk mot Förenade Arabemiraten, 4-0 till motståndarlaget.

  • När lagen senast ställdes mot varandra vann Vietnam med 1-0

  • På sina två senaste matcher har Malaysia en målskillnad på 0-6.

  • Vietnam kommer närmast från en övertygande insats när man körde över Indonesien med 4-0.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Vietnam hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Näst sist i gruppen

Efter sex spelade omgångar står Malaysia på nio inspelade poäng vilket gör att man parkerar sig näst sist i gruppen. Med fem poäng upp till gruppettan Vietnam, lever Malaysias VM-dröm i teorin men med endast två matcher kvar att spela är chanserna för avancemang närmast minimala. Speciellt då man avslutar med två tuffa matcher mot Vietnam och Thailand. Närmast åkte Malaysia på sin andra raka förlust när man ställdes mot Förenade Arabemiraten på bortaplan. Malaysia lyckades hålla nere siffrorna i stora delar av matchen och med endast tio minuter kvar att spela stod det fortfarande bara 1-0 till motståndarlaget. I slutminuterna rann siffrorna iväg och Förenade Arabemiraten kunde utöka sin ledning tre gånger om och matchen slutade tillslut 4-0.

Inför fredagens hemmamatch mot Vietnam får Malaysia ses som stora underdogs. Man är gruppens näst sämsta lag och på andra sidan planhalvan väntar gruppettan som kommer in till matchen med god form. Att Malaysias chanser till avancemang är närmast minimala talar också till gästernas fördel. När lagen ställdes mot varandra senast vann Vietnam med 1-0, och här tror vi att historian åter upprepar sig. Vi tror att Malaysia åker på sin tredje raka förlust och satsar två units på bortasegern!

Siktet inställt på VM

På andra sidan planhalvan väntar Vietnam som stormar mot avancemang från VM-kvalets gruppspel. Med endast två omgångar kvar att spela toppar man gruppen två poäng före Förenade Arabemiraten och ytterligare tre för Thailand. Efter fredagens match mot Malaysia väntar Förenade Arabemiraten i en sista match som ser ut att kunna bli en helt avgörande seriefinal. Alltså är det av största vikt att man plockar tre poäng mot Malaysia och kan komma till den avgörande matchen med ett utgångsläge där man går vidare på oavgjort. På fredag kommer vi få se ett motiverat Vietnam som har siktet inställt på nationens första världsmästerskap.

Formen hos gästerna är god som närmast stod för en övertygande insats när man besegrade Indonesien med 4-0 på hemmaplan. Förvisso fyra mål senast men där Vietnam imponerat som allra mest har helt klart varit i det defensiva spelet. Efter sex omgångar har Vietnam endast släppt in ett enda mål. Starka papper från Vietnam som lyckats hålla nollan mot toppkonkurrerande Thailand och Förenade Arabemiraten. Vi räknar med att Vietnam håller ännu en nolla när man besegrar Malaysia på fredag!

fotboll, VM-kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Malaysia - Vietnam
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.