Ryssarna krigar på i EM-kvalet och tog ännu en storseger i grupp I under helgen. 13-0 i målskillnad på de två senaste matcherna i kvalspelet är imponerande, trots sämre motstånd. Nu väntar Cypern, som klassas som sämre även dom. Ny storseger på ingång? Det återstår att se, men två mål skall man bara lösa här!

Match: Ryssland – Cypern (EM-kval) | Speltips: Ryssland över 1.5 mål | Odds: @1.40 | Units: 4/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1.40 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ryska maskinen

Rysslands herrlandslag är inne i ett riktigt fint stim under EM-kvalet. Man har efter förlusten mot storfavoriterna i grupp I, Belgien, tagit två raka segrar. Segrarna har man plockat på ett mycket bra sätt, målkalas och överkörning i bägge när Ryssland verkligen visat hur kraftfulla man är. 4-0 borta mot Kazakstan är ett mycket bra resultat och för att inte vara sämre så fullföljde man det med hela 9-0(!) hemma mot San Marino. Motståndarna som man mött är självklart inte av den högsta kvalitén och saknar det mesta som Ryssland besitter. Det skall dock tilläggas att det inte är helt lätt att möta sämre motstånd och få ut en såpass bra nivå som Ryssland haft under dessa matcher. Självförtroendeboost om inte annat, det är självklart viktigt med både målskillnad och ett erkännande att man kan göra mycket mål.

Ryssland saknar Denis Cheryshev till den här samlingen, något som visat sig inte betyda så mycket. Man har haft flera andra spelare som tagit kliv och presterat på en mycket fin nivå. Anfallarna Artem Dzyuba och Fedor Smolov har öst in mål, trots att den sistnämnda startade på bänken i mötet med San Marino. Dzyuba stod för 4 mål och inhoppande Smolov för 2 mål i matchen mot San Marino senast. Det är helt klart två anfallare med självförtroende när man skall ta sig an Cypern hemma i Nizjnij Novgorod under tisdagen. Jag tror att Ryssland lyckas fortsätta sitt målkalas. Cypern håller inte heller den högsta klassen och Ryssland har några fler växlar än Cypern att lägga i. Dessutom kommer motståndarna från två raka förluster i EM-kvalet.

Tuff bortamatch

Cypern fick en smakstart på EM-kvalet när man ställdes mot San Marino i första matchen. Vinst med 5-0 och en riktigt skön start på kvalet. Sedan dess har man stött på lite bättre lag i gruppen, förluster mot både Belgien och Skottland gör att Cypern är tillbaka på ruta ett. Vinsten mot San Marino kommer antagligen betyda att man slipper jumboplatsen i gruppen när vi går mot slutet längre fram. Cypern är långt ifrån ett topptippat lag och man saknar den där riktiga glansen. Man har dock hamnat i en grupp med två lag som är i samma klass och till och med sämre klass. Kazakstan och San Marino är två lag man skall kunna slå och slippa jumboplatsen.

Matchen som väntar härnäst är ytterligare en match där motståndet är betydligt bättre än premiärvinsten mot San Marino. Ryssland väntar på bortaplan, vilket är en tuff uppgift, inte bara för att laget besitter en makalöst bra form just nu utan även för att motståndet är riktigt bra på hemmaplan. Cypern kan bli ytterligare ett lag som Ryssland glider vidare på vågen under, jag tror inte Cypern har så mycket att sätta emot här. Landslaget har haft det tufft mot de lite bättre lagen i gruppen och så blir det även under kvällen!

Speltips: Ryssland över 1.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ryssland har 13-0 på senaste två matcherna. Motstånd: Kazakstan och San Marino.

  • Spelet sitter i de två senaste matcherna och innan det stod man upp bra mot Belgien, i en match som slutade 3-1 till slut.

  • Ryssland är ett riktigt starkt hemmalag och har inte förlorat hemma på sex raka matcher.

  • Cypern har förlorat sina två senaste matcher.

  • Cypern släpper in 2 mål eller fler i 3 av sina 4 senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.40. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.40 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.