Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Öppningsmatch i EM förväntas bli tight och målsnålt.

  • Turkiet har lagt mycket grund i sitt försvarsspel under många år och nu har man dessutom flera olika alternativ bakåt.

  • Turkiet måste hålla tätt bakåt för att ha en chans på poäng här.

  • Italien har haft ett superbt läger inför EM, men här kommer det vara tufft att komma igenom framåt.

  • Tight tillställning, mycket förvånande om det drar iväg i mål mellan två av mästerskapets mest försvarfokuserade lag.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Underdogs med hopp

Turkiet ställs mot Italien i öppningsmötet av Europamästerskapet. Det här är ett mästerskap som vi fotbollsälskare längtat efter i ett år, efter det framflyttade mästerskapet ifjol. Nu är vi här och vi skall ta del av en månads mycket intressanta matcher. Vi börjar som sagt med mötet mellan Turkiet och Italien, ett möte som inte kan bli något annat än tight, målsnålt och spännande. Turkiet är underskattade i det här mästerskapet, jag som undertecknad är övertygad om att man kommer ta sig vidare från den här gruppen på ett eller annat sätt. Om man kan mäkta med att plocka poäng mot den stora gruppvinnare-favoriten återstår att se.

Det blir åtminstone inget spel på bortalaget (1.50 hos Bet365). Jag tycker inte att man är såpass stora favoriter här, det är trots allt ett väldigt fokuserat, disciplinerat och försvarsstarkt Turkiet som kommer till start. Vi ser bland annat Juventus Demiral och Leicester Soyuncu som alternativ i mittbackslåset. Som sagt, det här är ett lag som kommer och har lagt mycket fokus på sitt försvar. Italien är dessutom ett liknande lag. Jag tror att favoriten kommer stoppas på ett effektivt sätt många gånger den här matchen. Underspelet är givet.

Överskattad favorit

Italien är spännande, som vanligt. Det här är en upplaga av Italien som leds av Mancini och som dessutom tagit ut ett intressant lag inför det här Europamästerskapet. Men som vanligt, det är några tveksamheter om detta landslag. Vart står man egentligen? Förberedelserna har varit övertygande men det går inte att säga speciellt mycket om träningsmatcher mot Tjeckien och San Marino. Man har visserligen mäktat med en hel del mål i förberedelserna, men vart ligger egentligen fokuset när mästerskapet startar? Tidigare har Italien varit ett försvarsstarkt landslag men det skall bli intressant att se hur man lägger upp det den här gången.

Intressanta lirare i Federico Chiesa, Lorenzo Insigne, Dominico Berardi bland annat och för att inte glömma skyttekungen Ciro Immobile. Det kan bli bra, men frågan är om man lyckas. Mästerskapen har varit fiaskoartade på senare år, men nu har man mer eller mindre genomgått ett stort generationsskifte. Jag tror oavsett hur det blir för Italien det här mästerskapet att det blir en otroligt tight match under öppningsdagen. Turkiet kommer inte bjuda på någonting gratis. Italien kommer få vara riktigt bra för att plocka alla poäng här.

fotboll, em
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Turkiet - Italien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.