Vi ger oss in på matchen mellan Tyskland och Estland i EM-kvalets grupp C. Här hittar vi en obesegrad storfavorit mot en nästjumbo utan poäng. Det är solklart var man går in om man vill spela på vinnare här, men vi har hittat ett spel där målen kommer redan i första halvlek!

Match: Tyskland – Estland (EM-kval) | Speltips: Över 1.5 mål – första halvlek | Odds: @1.66 | Units: 1/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1.66 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tyskland lever

Tyskland har haft några tuffare år inom landslagsfotbollen på herrsidan. Efter fiaskot i VM senast så har Tyskland tänkt om och tänkt rätt. Det är ett betydligt bättre stäm i landslaget nu och man verkar ha hittat en bra grupp som fungerar. Förbundskapten Joachim Löw sitter kvar på sin plats, trots ett tungt VM bland annat, det visar vilket förtroende tränaren har i Tyskland. Som det ser ut nu var det helt rätt att hålla kvar Löw som förbundskapten eftersom han verkar ha fått det att fungera igen. Två matcher har spelats i EM-kvalet och bägge har slutat i vinst. Den första mot Holland var imponerande och stark medans den senaste mot Vitryssland var given redan på förhand och en match man bara skulle vinna. Nu väntar återigen en match där det skall in tre poäng, Estland gästar Tyskland under tisdagen.

Det är alltid svårare att motivera sig till matcher där man skall vinna enkelt på förhand. De tyska landslagsspelarna är för rutinerade och erfarna för att inte prestera bra här. Estland är såklart inget höjdarmotstånd och det är ett landslag som Tyskland skall vinna med några bollar emot en bra dag. Tyskland har verkligen hittat tillbaka till en fin och jämn form. Man har tagit ut en bra och jämn trupp där laguppställningen är stark oavsett om man väljer att rotera när man möter ett sämre motstånd. Matchen mot Vitryssland gjorde Tyskland vad man behövde och vann säkert med 2-o, en liknande match ser jag framför mig nu. Tyskland som äger både boll och målchanser medans ett Estland backar hem och hoppas på det bästa i sina omställningar. Det är klasskillnad här och jag tror det lossnar målmässigt för Tyskland under tisdagskvällen.

Jagar sin första poäng

Estland är den tänkbara jumbon i grupp C på förhand. Man har startat på den vägen med två förluster, bägge mot den nuvarande gruppledaren Nordirland. Man har ett landslag där de flesta tillhör den inhemska ligan. Den inhemska ligan är inte jätteslagkraftig i jämförelse med den tyska ligan som domineras i det kommande motståndets landslag under tisdagen. I den estländska landslagstruppen finns Karol Mest, som till vardags håller hus i AIK. Mets är startspelare i Estland och kommer få en tuff uppgift med att dra ner på antalet målchanser från spelare i det tyska landslaget. Estland skall inte ha en chans här utan får hoppas på att man kan hålla nere siffrorna och att man tar poäng i matcher framöver.

Estland har som sagt två raka förluster och bägge mot gruppmotståndaren Nordirland. Att det nu är storfavoriten i grupp C som väntar gör läget inte enklare, siktet mot en skrällplacering känns långt borta för Estland. Man skall alltid ta en match i taget, men nästa landslagssamling kommer man behöva ta minst tre poäng för att undvika jumboplatsen i bästa fall. Vitryssland väntar på hemmaplan då och det känns på förhand som man har bäst chans mot dom. Först blir det alltså en bortamatch i Mainz mot Tyskland och jag tror inte man lyckas hålla tätt, inte ens i första halvlek.

Speltips: Över 1.5 mål – första halvlek

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Klasskillnad råder.

  • Spelet sitter i 2 av Tysklands 3 senaste matcher.

  • Tyskland har en mycket fin form där många av spelarna har haft fina säsonger i klubblagen. Luktar storseger.

  • Estland är betydligt svagare än Tyskland och har startat EM-kvalet med två raka förluster, bägge mot Nordirland.

  • Estland har inte mött motstånd i Tysklands nivå sedan matcherna mot Belgien förra året. De matcherna slutade 2-0 och 8-1 till Belgien.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 1.66 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.