I grupp E av EM-kvalet är det nu dags för match mellan Ungern och Wales på Groupama Arena. Ett Ungern som kommer från en vinst senast mot Azerbajdzjan med 3-1 på bortaplan och ett Wales som kommer från en 2-1 förlust mot Kroatien på bortaplan. Ungern leder just nu gruppen och kommer vilja skapa sig ett större avstånd neråt när Wales gästar. Kommer det bli en enkel match? Nej det tror jag inte och jag tror vi kommer få se två offensiva lag på planen under tisdagskvällen!

Match: Ungern – Wales (EM-kval) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @2.05 | Units: 2/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 2.05 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka på Groupama Arena

Ungern är ett landslag som många känner igen på grund av deras målvakt som bar joggingbyxor i deras matcher, han har dock tackat för sig i landslaget och nu är det ett annat Ungern man har fått se. Ett lag som gått väldigt bra på senaste tiden och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher, man har också vunnit fyra raka på hemmaplan där man är erkänt starka. En annan sak som inte många såg komma är att man leder sin grupp före Kroatien med samma poäng och samma målskillnad, anledningen att man ligger före är att Ungern faktiskt slog Kroatien i kvalets andra omgång.

Lagets främsta målskytt är faktiskt backen RB Leipzigs Willi Orban som stått för två mål såhär långt, båda hans mål kom i lagets senaste vinst mot Azerbajdzjan. En av lagets främsta spelare i de offensiva leden är 1899 Hoffenheims Ádám Szalai som kommer vara väldigt viktig för att laget ska ta sig till EM.

Starka mot Ungern

Wales har historiskt sett haft det relativt enkelt mot Ungern precis som de flesta andra lagen har haft, de fyra senaste matcherna lagen emellan har resulterat i en seger för Wales. Senast lagen möttes var 2005 vilket gör att den statistiken inte är speciellt relevant i dagsläget då många av dagens spelare fortfarande var påväg upp i sin karriär på den tiden.

Något som är intressant med Wales är att man anlitat Ryan Giggs som förbundskapten och han har valt att satsa väldigt mycket på en blandning mellan ungdom och rutin, en perfekt kombination i många fotbollsälskares ögon. Även om lagets stora stjärna Gareth Bale fortfarande inte har kommit igång på allvar så är han alltid ett störningsmoment för motståndarnas försvar och han kommer till lägen i varje match, det är bara en tidsfråga innan han börjar leverera på riktigt. Kanske är det så att matchen mot Ungern är precis vad han behöver.

Jag tror på en väldigt öppen matchbild där båda lagen kommer vilja vinna och mål åt båda håll är att vänta.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ungern har gjort mål i sina fem senaste hemmamatcher.

  • Wales har gjort mål i fyra av sina fem senaste matcher.

  • Spelet sitter i de tre senaste matcherna lagen emellan på Ungerns hemmaplan.

  • Wales kommer vilja ha revansch från sin senaste match mot Kroatien och stoppa Ungern från att rycka i toppen.

  • Ungern kommer bjuda på anfallsspel på sin hemmaplan och försvaret kommer bjuda på ytor bakom sig för Wales att ta vara på.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 2.05. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.05 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.