Höstens finare turneringar är på väg att ta form och de svenska lagen gör allt de kan för att jobba sig in i dem. Under torsdagen är det dags för Malmö FF återigen ge sig in i Europa league-kvalet och motståndet är ett inte allt för skrämmande Ballymena United FC. Matchen bjuder på mål – över 1,5 mål i första!

Match: Malmö FF – Ballymena United FC (EL-kval) | Speltips: Över 1,5 mål i 1:a halvlek | Odds: @1,70 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allsvensk serieledare

De hade inte den bästa av inledningar vid starten av denna säsong. Malmö inledde med två raka matcher utan vinst och många trodde därmed att denna säsong skulle bli ett så kallat ”mellanår”. Det tog dock inte lång tid innan man motbevisade alla trotsare. Svaret kom omgående och därefter radade man upp poäng och segrar. Sedan dess har man inte förlorat i serien och det visar sig att klassen består från tidigare säsonger. Malmö är inte bara att räkna med denna säsong, utan de ses i skrivande stund som den självklara vinnaren av Allsvenskan. Det är sällan lätt att komma och ta poäng på deras hemmaborg, vilket torsdagens motståndare snart lär märka.

På senare år har ett deltagande i de europeiska turneringarna mer eller mindre blivit självskrivet i Malmö. Faktum är att man dessutom tog sig vidare ur gruppen förra året. I år är intentionen precis likadan och ambitionen är att ta sig till Europa Leugue och komma så långt i slutspelet som det bara går. Några dussinlirare från Nordirland ska sannerligen inte få sätta stopp för Malmös resa. De ljusblå är obesegrade på hemmaplan denna säsong och har ett fantastiskt facit på 10 vinster, fyra oavgjorda och en förlust. Mål produceras verkligen framåt. 21 gjorda mål och endast fem insläppta har det blivit och de har en tendens att göra fler än ett mål, när de spelar på hemmaplan. Spelet över 1,5 mål i den första halvleken sitter i fyra av Malmös fem senaste matcher. Här får Ballymena se upp för Marcus Rosenberg. Rutinen han besitter är välbehövlig i matcher som dessa. Mycket pekar på en kross!

Alltid risk för underskattning

De är inte välkända i fotbollsrummet. I dessa sammanhang är det inte något rutinerat lag. Ja, det är inte ofta någon säger att de har koll på Ballymena United FC, eller vad det är för klubb egentligen. Ett av Nordirlands bästa lag 18/19 och de lyckades ta sig vidare till kvalificering för Europa League och nu ställs man mot Malmö FF. Ligan man spelat i är en av de sämst rankade i hela fotbollseuropa och prestationerna är inte något att hänga i julgranen. En viss historia har man dock. Den inhemska cupen har kammats hem vid sex tillfällen, och även om man aldrig lyckats vinna ligan, har man hamnat på en andraplats tre gånger. Med tanke på ligans ranking och avsaknaden av kvalité hos Ballymena bör detta vara en promenadseger för Malmö.

Med det sagt ska läggas till att en risk för underskattning alltid finns och får inte bortses ifrån. Det såg vi AIK drabbas av häromdagen och inte helt omöjligt att det händer Malmö. Det som talar för är att rutinen på denna scen byggts på rejält sedan ett par-tre säsonger tillbaka, i jämförelse med AIK. Det kan hända att Ballymena chockar Malmö och knäpper dit en balja – i första halvlek om inte annat. Många gånger gick resultaten Ballymenas väg under den gångna säsongen, mål har dock trillat in åt två håll. 83 gjorda mål och hela 47 insläppta blev det vid summeringen. Malmös kvalité och Ballymenas svaga försvar – vi kan mycket väl få se några bollar i bortalagets nät redan i första. Deras anfallspar består av Cathair Friel och Adam Lecky, som tillsammans gjorde 25 mål i den avspelade serien. I denna match blir det mer spännande att se hur stort antalet gjorda mål blir, snarare än resultatet i sig!

Speltips: Över 1,5 mål i första halvlek.

Jag väljer att spela på att det blir över 1,5 mål i den första halvleken. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö FF har endast en förlust denna säsong. På hemmaplan är de obesegrade.

  • Hemmalaget besitter fina erfarenheter i Europa, som man fått med sig under de senaste säsongerna. Spel i de europeiska turneringarna är numer självklart och här lär man göra jobbet för att återigen ta sig in till finrummet.

  • Spelet sitter i 4 av Malmös 5 senaste hemmamatcher.

  • Malmö gör väldigt många mål på hemmaplan denna säsong. I Allsvenskan har man hittills gjort 21 mål på 8 matcher. Ballymena gjorde och släppte in ett väldigt stort antal kassar (83/47), trots en fin tabellplacering.

  • Ballymena spelar i en liga som är en av de sämst rankade i hela fotbollseuropa. Malmö FF visar sina vassa egenskaper och tar hem en storseger.

Högst odds hittade jag 9/7 kl 22:00 hos Unibet som ger 1.70. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.