IFK Norrköping ger sig in i Europa-kvalet som nästa svenskhopp att synas i de finaste turneringarna längre fram under säsongen. Ett Norrköping som har en bra form just nu och står på sju matcher där bara en av dessa är förlust. Man åker till Irland, där man gästar landets målsnålaste lag. Rimligt som det låter klickas underspelet här!

Match: St Patricks – IFK Norrköping (Europa League, kval) | Speltips: Under 2.5 mål | Odds: @1.93 | Units: 2/5 | Spelstopp: 20:45

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Målsnålt

St Patricks – från Irland står som näst på tur för Norrköping i deras kamp om att nå Europa League-gruppspel. Nu börjar det roliga och det är ett tydligt mål att nå turneringen från Norrköpings sida. Men vad är det då för lag man möter i första omgången? Jo, St Patricks från Irland och närmare bestämt Dublin. IFK Norrköping har fått favoritskapet även på bortaplan, ett favoritskap man förtjänar med tanke på att man har en betydligt bättre trupp än motståndet. Men kanske är det ett favoritskap som kanske skulle varit lite svalare. Precis som Norrköping hade även AIK favoritskapet på bortaplan i Champions League-kvalet i veckan och det gick som det gick, förlust, mycket tack vare ett rött kort dock. ”Peking” får möta ett väldigt bra defensivt St Patricks, som i den irländska ligan i år släppt in 22 mål samt gjort 21 framåt på 25 spelade omgångar. Laget ligger på fjärde plats och är ett topplag, dock med ett lite för stort avstånd till de lagen över för att på riktigt hota om titeln.

Ett defensivt starkt irländskt lag skall överlistas för att få med sig ett riktigt bra resultat hem till returen. Man skall överlista ett väldigt välorganiserat St Patricks på bortaplan, en uppgift jag tror kan bli tuff. Det skall såklart läggas till att St Patricks vunnit 3 av sina 4 senaste matcher, där man på dessa fyra matcher snittar 1 mål per match, vilket inte är så överraskande om man ser till statistiken. St Patricks hinner spela bägge mötena mot Norrköping innan det är dags för ligaspel igen och det är därför ett väldigt stort fokus på dessa matcher från irländarnas sida. Man skall emellan mötena möta den engelska storklubben Chelsea i träningsmatch, om detta är en bra eller dålig idé lär vi få märka av i returen. Det är såklart mycket fokus i defensiven när man pratar om Irlands kanske tätaste försvar, men hur ser det ut framåt? Den interna skytteligan leds av Michael Drennan, en spelare som noterats för 6 mål på 21 matcher. Inget att skrika oro över i Norrköping inför matchen. Jag tror detta kommer bli en mycket tight match, ett Norrköping som försöker få till något slags spel mot ett välorganiserat St Patricks. Ett bra resultat till returen är givet för Norrköping om du frågar mig. Underspelet klickas!

Bra utmaning

IFK Norrköping gör premiär i Europa-spelet den här säsongen. Kvalet till Europa League är något som prioriteras väl och man har självklart målet att nå gruppspelet längre fram under säsongen. Man kliver in med en bra form och vinsten senast mot starka BK Häcken var oerhört bra för självkänslan inför resan till Dublin. En sjätte plats i Allsvenskan är något man vill förbättra under andra halvan av säsongen, men det skall tilläggas att man gjort bra matcher mot många topplag. Bland annat vinster som senast mot BK Häcken och innan det AIK till exempel. Efter uppehållet har Norrköping varit väldigt bra om man bortser från chockerande förlusten mot Sirius. Jordan Larsson fortsätter göra mål och är en väldigt frisk fläkt i Norrköpings anfallsspel den här säsongen.

Som sagt, Norrköping reser till den irländska huvudstaden med en bra form och ett hyfsat gott självförtroende. Vinsten mot Häcken senast är en rejäl boost till laget och det är bästa möjliga att gå in med i en kval-match. Norrköping åker till Dublin med en bra trupp som på förhand bara saknar Alexander Jakobsen. Motståndet man ställs mot har ett oerhört starkt försvarsspel, iallafall om man ser till prestationerna man gjort i ligaspelet. Den irländska fotbollen är inte helt värdelös och jag tror hemmaplans fördelen kan bli en stor nyckel i den här matchen där Norrköping på förhand står som favoriter. Det skall bli intressant att se hur Norrköping står sig i Europa och jag tror att matchbilderna i första omgången mot St Patricks kan gynna laget. Speciellt på hemmaplan.

Speltips: Under 2.5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 23 av St Patricks 25 ligamatcher den här säsongen.

  • Spelet sitter i 10 av St Patricks 12 hemmamatcher den här säsongen.

  • Spelet sitter i 9 av St Patricks 10 senaste matcher.

  • St Patricks är Irlands målfattigaste lag. 21 gjorda mål och 22 insläppta på 25 omgångar talar för ett gott organiserat försvar och ett lite svagare anfallsspel som topplag.

  • Norrköping kan få det tufft att skapa särskilt mycket i Irland mot ett väldigt tight och statistiskt sett bra försvarsspel inom den irländska ligan.

  • Spelet sitter i 3 av Norrköpings 4 senaste matcher.

Högst odds hittade jag 10/7 kl 11:00 hos Unibet som ger 1.93. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.