Den kinesiska ligan blir allt mer profilrik. Storklubbar i Kina kunde under veckan presentera namn som Stephan El Shaarawy och Marko Arnautovic. Två namn som gör ligan än mer intressant för insatta människor. En klubb som det kryllar profiler är Guangzhou, topplaget möter under torsdagen Tianjin Teda. Ett möte där bortalaget Guangzhou jagar viktiga poäng och överspelet klickas i deras favör!

Match: Tianjin Teda – Guangzhou Evergrande (Super League) | Speltips: Guangzhou över 1.5 mål | Odds: @1.44 | Units: 4/5 | Spelstopp: 14:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark seger

Tianjin Teda imponerade i senaste matchen när man slog Jiangsu på hemmaplan. Tianjin som ligger på en sjätte plats i ligan, just nu på samma poäng som senaste motståndet. Den vinsten och de tre viktiga poängen var riktigt bra för lagets framtid i ligaspelet. Två utländska spelare stod för en avgörande roll, som så ofta i den kinesiska högstaligan. Förre Bayern München-spelaren Sandro Wagner gjorde ett av målen, en viktig målskytt för Tianjin eftersom han haft en lite svagare säsong med målskyttet än så länge. En mycket stark vinst alltså, som öppnar upp för en ljusare framtid under den här säsongen.

Nu ställs man återigen på hemmaplan, mot ett tippat topplag. Ligatvåan och suveräna Guangzhou Evergrande kommer på besök med bland annat Paulinho, Anderson Talisca och nya Elkeson i laget. Det är fortsatt osäkert kring vilka som spelar match till match i motståndarna eftersom det saknats nyckelspelare i några matcher i följd. Paulinho är iallafall en av spelarna som garanterat kommer finnas med från start i ett annars starkt Guangzhou. Vinsten senast är en självförtroendeboost och det kan vara viktigt inför en match mot ett såhär starkt lag. Att man skall gå och vinna även mot Guangzhou är det inte stora möjligheter till, men att man skall kunna utmana om poäng och få in någon boll i nät har men en bra chans till. I Tianjin finns spelare som tidigare nämnda Sandro Wagner och även Frank Acheampong bland annat.

Givet målspel

Guangzhou Evergrande fortsätter imponera i den kinesiska ligan. Det är inte bara spelare som Paulinho som imponerar, utan även de inhemska spelarna ser bra ut. Man har i veckan fått in anfallaren Elkeson från ligakonkurrenten Shanghai SIPG. Ett namn som jag tror kommer göra succé även i den här klubben. Det kan bli väldigt bra tillsammans med de två andra brasilianska superstjärnorna i laget. Guangzhou är alltid med och slåss om guldet, just nu ligger man på en andra plats i ligan efter att ha radat upp segrar det senaste. 2 poäng bakom serieledande Beijing Gouan är ett bra avstånd och det krävs endast ett snedsteg för serieledarna för att gå förbi. Det skall såklart mycket till och det mesta avgörs när lagen möts i Kina och det är inte ofta topplag tappar mot sämre rankade lag i ligan.

Senaste gången lagen möttes blev det faktiskt bra 1-0, på Guangzhous hemmaplan. Utöver det skall det tilläggas att Guangzhou har 12 raka matcher utan förlust mot Tianjin Teda, där de 9 senaste är segrar och bara en av dessa 12 är oavgjord. Ett stort övertag till Guangzhous fördel, ett övertag jag även tror vi kommer få se i matchen. Laget har haft bra flyt på bortaplan den här säsongen och noteras för bortastatistiken 7-0-1. Jag tror att topplaget lyckas vinna ganska klart här, trots motståndarens fina seger senast. 2 mål för Guangzhou skall inte vara några problem oavsett om Paulinho är ensam utländsk spelare eller inte från start.

Speltips: Guangzhou Evergrande över 1.5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Guangzhous 8 senaste matcher.

  • Guangzhou snittar 2 mål/per match den här säsongen.

  • Guangzhou har inte förlorat mot Tianjin Teda på 12 raka matcher. 11-1-0.

  • Guangzhou har vunnit lagens 9 senaste inbördes möten.

  • Tianjins seger senast är förvisso ett styrkebesked, men i övrigt skiljer det en del mellan lagen i kvalité.

Högst odds hittade jag 10/7 kl 11:30 hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.