Under 3.5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/9 kl 14.52

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Umeå har löst spelet i 12 av deras 15 senaste ligamatcher.

  • Underspelet har suttit i nio av deras tio senaste inbördes möten.

  • Dalkurd har släppt in betydligt färre mål på hemmaplan än på resande fot.

  • Umeå har varit svaga i offensiven den här säsongen. De har endast gjort 16 mål på deras 16 ligamatcher.

  • Dalkurd har löst spelet i fyra av deras fem senaste ligamatcher.

Bättre på hemmaplan

Den svenska ligafotbollen är tillbaka återigen. Under fredagskvällen drar Superettan igång med den 17:e omgången av säsongens ligaspel. På Studenternas IP i staden Uppsala hittar vi ett spännande möte mellan hemmalaget Dalkurd och nykomlingen Umeå. Det är ett så kallat bottenmöte där viktiga poäng står på spel!

Hemmalaget Dalkurd hittas i skrivande stund på en tolfte plats i tabellen. Det har blivit tre vinster, sju oavgjorda och sex förluster såhär långt in på säsongen. Hemmalaget har haft stora problem med att hålla tätt i sina ligamatcher, framförallt på resande fot. Men i hemmaborgen har Dalkurd sett betydligt bättre ut rent försvarsmässigt. Hemmalaget trivs på Studenternas IP:s konstgräsplan och tagit majoriteten av sina poäng just där. De har dessutom bara släppt in åtta mål på deras sju hemmamatcher. Med ett trubbigt Umeå på besök tror vi på en målsnål historia under fredagskvällen!

Trubbig offensiv

Som vi tidigare nämnt är det alltså nykomlingen Umeå som kommer på besök under fredagskvällen. Spelarna har fått en välbehövlig vila efter en hektisk första halva på säsongen. Efter sju raka säsonger i Division 1 Norra var det dags för Umeå att knipa den efterlängtade uppflyttningen till Superettan. Laget besegrade Ik Frej i den nervkittlande kvalmatchen och därmed blev uppflyttning ett faktum.

Väl i Superettan har det gått upp och ner för den norrländska nykomlingen. I dagsläget hittas klubben på en 13:e plats i tabellen, en placering som betyder kvalspel nedåt just nu. Poängskörden står på 16 och klubbarna GAIS, Ljungskile och AFC Eskilstuna hittas bakom nykomlingen. Vi kan väl säga så att Umeå FC har motsvarat våra förväntningar inför säsongen, nämligen att klubben skulle husera i botten av tabellen. Men de har fortfarande en god chans att klättra eftersom att gapet upp till konkurrenterna är relativt litet. Gästande Umeå har varit oerhört svaga i anfallsspelet den här säsongen – de har endast gjort 16 mål på 16 ligamatcher. Vårt underspel har suttit i tolv av deras 15 senaste ligamatcher!

Speltips.se ger tipset:

Under 3.5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/9 kl 14.52

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.