Match: Häcken-Malmö FF (Allsvenskan) | Speltips: X2 | Odds: 1,55 | Spelstopp: 16:00 | Spelbolag: CherryCasino

Malmö FF gästar hemmastarka Häcken och man har allt att spela om, nämligen ett allsvenskt guld. Jag förstår faktumet att Malmö haft det svårt mot Häcken på senare år, men så sent som i maj dödade man “spöket” när man krossade göteborgarna med 3-0 på hemmaplan. Här kommer man kriga till sista blodsdroppen, en förlust finns inte på kartan, annars är risken stor att guldchanserna går upp i rök. Rent mentalt hade en förlust varit en för jobbig smäll att hantera.

Finns en risk att Rosenberg missar matchen på grund av skada, men tycker man har en tillräcklig bredd för att hantera situationer som dessa. Det är också en av anledningarna till det höga oddset på Malmö FF. Visst är mackan en sjukt tongivande spelare för detta Malmö, men här är det kollektivet framför allt som måste leverera här. Det är trots allt ett allsvenskt guld som står på spel, inte rätt läge att gräma sig över att lagets viktigaste spelare kanske missar matchen. Det rimmar illa med en klubb som Malmö och deras guldambitioner.

Formen hos lagen? Häcken har endast vunnit en av de fyra senaste matcherna, senast spelade man 0-0 mot GIF Sundsvall. Knackigt har det varit.. Malmö kommer från två raka segrar, 1-0 mot Elfsborg och 2-0 mot Helsingborg. Stabilt, minst sagt. Som ni ser har Malmö sett klart bättre ut på slutet och jag tror absolut inte man förlorar här, nu när det gäller som allra mest. X2-dubbelchansen måste spelas till 1,55, perfekt som dubbelvirke. Lycka till vid rygg!