Match: Viking-Rosenborg (Tippeligaen) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: 1,65 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Dagens andra och sista speltips för min egen del blir på den norska matchen mellan Viking-Rosenborg. Statistiken talar för det och jag tror även Rosenborg är laddade för att dra ifrån ytterligare tre poäng i toppen.

Rosenborg är precis som under många andra säsonger det dominerande laget i Norge och har nu sex poängs marginal till Odd som har spelat en match mer. Det ser ut att bli ännu en titel för laget men det är trots allt 11 matcher kvar och mycket kan hända. Av den anledningen tror jag man kommer köra på hårt idag för att dryga ut serieledningen ytterligare för att inte riskera något. Man åkte ut CL-kvalet förra veckan på ett sjukligt sett, efter att ha vunnit första mötet med 2-1 så släppte man in tre mål i returmötet på tilläggstid.
Man gör allt som oftast även mycket mål, på de två senaste ligamatcherna har man exempelvis gjort hela 10 mål.

För Vikings del ser det desto sämre ut, man ligger placerade på en sjundeplats men man har trots det faktiskt endast sex poäng upp till en Europa League plats. Viking är ett rätt stabilt lag som inte gör jättemycket mål eller släpper in mycket mål för den delen heller. Däremot tror jag att det blir väldigt svårt att stå emot Rosenborgs offensiv som just nu är riktigt stark. Med formen man uppvisat i ligan under de senaste matcherna så tror jag att Rosenborg utan problem plockar hem detta och då även gör flertalet mål. Ska vi gissa på 1-3?