Lördag och omgång i Svenska Superligan, jag har valt mötet mellan Falun och Lindås. Falun som var i Göteborg i veckan och tog tre starka poäng mot Pixbo, nu gästas man av ett annat Göteborg-lag i Lindås. Lindås är jumbo i SSL men stod upp väldigt bra mot mästarna Storvreta i veckan, det på bortaplan även det. Orkar man stå upp mot Sveriges två bästa lag, två omgångar i rad? Tveksamt, men underskatta Lindås är onödigt trots tabellpositionen. Överspelet klickas hos Falun!

Match: Falun – Lindås (Svenska Superligan) | Speltips: Falun över 9.5 mål | Odds: @1.60 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 17:00

Fin start på 2019

Falun har startat det nya året på bästa sätt, 2 av 2 vinster och man slipar toppkollegan Storvreta i hälarna. Vinsten mot Pixbo senast var ett styrkebesked. En tung första period förvandlades till två bra avslutande perioder, man vänder matchen och det blir återigen mycket mål när Falun möter Pixbo. Första mötet däremellan slutade också med målshow, då Pixbo hämtade upp stort underläge och vände och vann. Nu var det Falun som drog längsta strået och det mycket på grund av just nu världens bästa innebandyspelare Rasmus Enström, det vågar jag säga. Enström var dominant i matchen och stod för mycket i Faluns vinst.

Lindås på hemmaplan skall betyda vinst alla dagar i veckan. Lindås stod dock upp bra mot ett lite svagare Storvreta utan några toppspelare med. Men det är ett bevis på att Lindås håller en bra klass om man bara når den. Falun är dock flertalet klasser före Lindås i det mesta och kommer gå segrande ur denna matchen. Falun öser in mål i matcherna och besitter en makalös offensivbredd. Omar Aldeeb i en tredje femma, Enström och Galante i två olika femmor, det säger en del. Falun löser 10 mål här om man når samma nivå som mot Örebro och Pixbo.

Blandar och ger

Lindås blandar och ger, trots tabellpositionen var man nära på att straffa regerande mästarna rejält i veckans möte. Man gör 8 mål mot Storvreta på bortaplan ena veckans och andra veckan blir man nollade mot Dalen på hemmaplan. Lindås är lite av ett humörslag den här säsongen och är i min syn bättre på bortaplan än hemmaplan. Lindås har kvaliteér för att hota samtliga lag om det bara stämmer för dom, men topplagen skall vara för tunga att slå, där saknar man bredden. Lindås får det tungt att hänga kvar i Svenska Superligan den här säsongen och får göra det bästa man kan för att ta några ynka poäng i avslutningen av serien.

Jalas Arena och Falun väntar, Falun ställer sitt bästa lag på banan och kanske får Lindås-fostrade supertalangen Emil Kalentun chansen. Lindås har antagligen inte så mycket att ändra i matchplanen från senaste matchen mot Storvreta utan kan gå ut och spela med känslan av allt att vinna och inget att förlora. Ingen räknar med Lindås här och det handlar mest om att hålla ner siffrorna eller stå för samma målfyrverkeri som senast. Alexander Galante-Carlström och Rasmus Enström blir bara två av alla att stoppa för Lindås om man skall ha någon liten chans här. Nyckelspelarna behöver stå för en bra prestation som vanligt om Lindås skall ha chansen på skräll. Max Källerteg, Albin Jansson och Patrik Malmström är tre av de som sett bra ut senaste och behöver fortsätta på det spåret.

Speltips: Falun gör minst 10 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i första mötet mellan lagen den här säsongen, 4-11.

  • Falun snittar över 10 mål per match under 2019. 14-1 mot Örebro och 9-7 mot Pixbo.

  • Klasskillnaden skriker. Falun är mil före Lindås i kvalité på spelartruppen och det enda som kan stoppa laget är underskattning.

  • Lindås stod för en bra prestation mot Storvreta senast och behöver komma upp i samma nivå om Falun skall straffas något.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.60 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.