Joakim Östman|11 januari, 2022, 00:50

Jag väljer att spela på Florida ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Florida leder Atlantic divisionen.

  • Florida har vunnit fem av deras sex senaste matcher.

  • Florida är 18-3-0 på hemmaplan denna säsongen.

  • Vancouver har ett något svagare lag på pappret.

  • Florida har hittills spelat in sexton poäng mer än Vancouver.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

florida Ml hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Imponerar

Florida fortsätter imponera likt det gjort hela säsongen och inför mötet mot Vancouver har de visat prov på en lysande form. Senast slog Florida Pacific ledarna Carolina på bortaplan med 3-4 efter att Anthony Duclair avgjort matchen på övertid. Segern tog återigen upp Florida i toppen av Atlantic divisionen och segrar som denna befäster att Panthers är ett lag att ta på allvar denna säsongen. Med ett matchfacit på 23-7-4 är Florida även laget som just nu spelat in mest poäng i hela ligan under säsongen. Florida som har satsat hårt det senaste åren ser äntligen ut att ha fått full effekt. Florida är för första gången verkligen relevanta i NHL, något man skulle kunna påstå att de aldrig varit tidigare åtminstone inte likt de är just nu.

Hos Vancouver kan man onekligen säga att deras tränarbyte verkligen givit önskad effekt. In kom Bruce Boudreau och sedan hans ankomst är Vancouver laget med bäst facit i ligan. På nio spelade matcher har Vancouver vunnit åtta och den hittills enda förlusten kom i övertid mot Los Angels. Vancouver har med uppryckningen verkligen tagit upp jakten i Pacific divisionen att vara med och utmana om en slutspelsplats. Likväl med den katastrofala inledningen på säsongen hittas Vancouver fortsatt bara på en sjundeplats i Pacific, dock åter med en tro att en slutspelsplats är möjlig.

Formstarka lag

Båda lagen kommer till detta mötet i lysande form och det går att argumentera för att dessa lagen för tillfället är ligans hetaste. Bruce Boudreau har verkligen fått igång sitt Vancouver och att det finns kvalitetet i truppen har det aldrig varit några frågetecken kring. Florida har egentligen inte haft några  dippar alls hittills under säsongen och det ser fortsatt oerhört starka ut. Inför matchen kan vi därför konstatera att detta kommer bli en jämn drabbning mellan två skickliga lag. Florida har presterat bättre sett till hela säsongen men med tanke på Vancouvers formstarka period sedan tränarskiftet ska de inte underskattas

Likväl håller jag Florida som knappa favoriter i matchen, då de har det något starkare laget och sett över säsongen har de varit klart bättre än Vancouver. Hemma i BB&T Center har Florida varit extremt starka och där är de favoriter oavsett motstånd. På hemmaplan har Florida ett matchfacit på 18-3-0 vilket skrämmer det flesta motstånden i ligan. Florida är även i bra form med fem segrar på deras sex senaste matcher och här tror jag de återigen visar sig vara det starkaste laget. Givet dessa förutsättningar synar jag en Florida seger och ser förväntansfullt fram emot matchen!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Florida - Vancouver
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.