Joakim Östman|11 januari, 2022, 13:53

Jag väljer att spela på Inter i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter har vunnit deras fyra senaste matcher.

  • Inter har hittills under säsongen varit Serie A bästa lag.

  • Juventus har fortsatt svårt att nå deras höga nivå.

  • Inter är extremt starka hemma på San Siro.

  • Sett till säsongen har Inter varit det klart starkaste av lagen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

inter att vinna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Derby d’Italia

Det är dags för säsongens andra Derby d’Italia och denna gången ställs antagonisterna mot varandra i den Italienska Supercupen. Inter kommer till matchen som det regerande mästarna och de är på god väg att försvara den titeln även denna säsongen. Det mesta har klaffat under säsongen hittills och Inter leder för tillfället Serie A med en poäng förre Milan. Det ska även sägas att Inter har en match mindre spelad än det flesta lagen bakom och det kan därför dra ifrån ytterligare. I första matchen sedan uppehållet vann Inter återigen denna gången på hemmaplan mot Lazio. Slutsiffrorna skrevs till 2-1 och sett över matchen var Inter det klart bättre laget och segern var välförtjänt.

Juventus kommer till denna finalen något sargade efter en hittills väldigt tuff säsong. En femteplats i ligan är såklart inte alls vad Juventus hade hoppats att det skulle vara halvvägs in i säsongen. Senast vann dock Juventus efter en galen match mot Roma som slutade 3-4, utan att egentligen imponera lyckades Juventus till slut få med sig alla tre poängen från matchen. Vilket i sig får sägas är imponerande och poängen kommer bli väldigt viktiga för Juventus som jagar Champions League platserna.

Chans på titeln

Säsongens första chans på en titel är såklart alltid viktig att ta vara på, särskilt med tanke på att det är Italiens två mest framgångsrika klubbar som gör upp mot varandra. Båda lagen har på förhand två relativt skadefria trupper vilket såklart snabbt kan ändras i dessa tider. Federico Chiesa åkte dock på en tung skada för i Juventus senaste match och han förväntas vara borta resterande del av säsongen. Det är en oerhört tung smäll för Juventus då Chiesa är en nyckelspelare i lagets anfallspel. Inför matchen håller jag Inter som favoriter då de över säsongen har varit det klart starkaste av lagen. Juventus har likväl ingen anledning att känna sig underlägsna med tanke på att vi alla vet att Juventus aldrig ska räknas bort när det kommer till titelmatcher.

Säsongens första möte mellan lagen slutade 1-1 i en match där Inter var det bättre och spelförande laget. Det förväntar jag mig att de kommer vara även här och med tanke på formen de har talar mycket för en ny Interseger. Inter har vunnit nio av deras tio senaste matcher och de har dessutom gjort mål framåt i hela trettionio matcher i rad. Hemma på San Siro har det var extremt starka hela säsongen och där ska de vara favoriter oavsett motstånd. Juventus har under säsongen haft enorm problem att hitta deras vanligtvis höga höjd och här ser jag att de får det tufft att störa Inter. Givet dessa förutsättningar känns därför spelet självklart, här vinner Inter och plockar med det säsongens första titel.

fotboll, Supercupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Inter - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.