Lördagen bjuder på ett nytt möte mellan New York Islanders och New York Rangers – ett solklart val av sida enligt undertecknad!

Match: Islanders-Rangers (NHL) | Speltips: Islanders ML | Odds: 1,66 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet| Spelstopp: 19:00

Islanders befogade favoriter i back-to-back-möte

Så sent som inatt drabbade lagen samman i Madison Square Garden, och föga förvånande var det Islanders som drog det längsta strået efter att Josh Bailey avgjord tillställningen med dryga minuten kvar att spela. Mindre än dygnet senare drabbar lagen samman på nytt, den här gången i Barclays Center. Hemmalaget målas upp som tydliga favoriter på förhand och här är det svårt att inte hålla med bolagen.

Islanders kommer till matchen med en vass formkurva, inget snack om saken. 4-3-vinsten mot Rangers senast följde upp en tung 4-3-förlust mot Hurricanes, dessförinnan hade Barry Trotz mannar sex raka vinster. Hemmalaget återfinns på en sjundeplats i Eastern Conference och man ser onekligen ut som ett slutspelslag. Islanders har länge målats upp som ett offensivt inriktat lag, men under Trotz ledning har man visat prov på fin defensiv kollektiv styrka. Visserligen har man tappat spets i offensiven, speciellt med tanke på förlusten av Tavares inför säsongen, men rent överlag känns Islanders ruskigt stabila på samtliga fronter.

Segern mot Rangers inatt ger hemmalaget rejält med vind i seglen. Hemma i Barclays Center bör Islanders styra stora delar av matchen och jag tror man får utdelning relativt tidigt. Ny Islanders-seger att vänta när Rangers kommer på besök under lördagskvällen.

Rangers helt under isen

Det vill sig inte för Henrik Lundqvist och hans Rangers. Förlusten mot Islanders inatt var lagets femte raka förlust, totalt har man släppt in hela 26 (!) mål på de fem senaste matcherna. Det är siffror som vittnar stor kris hos gästerna.

I nattens tillställning mot Islanders hade Rangers segervittring efter Jesper Fasts 3-3-kvittering i den tredje perioden, faktum är att Islanders endast mäktade med ett enda skott (!) i samma period. Ett skott som skulle visa sig vara 4-3-målet, med drygt en minut kvar att spela. Blytung för Rangers som ännu inte vunnit någon match i år, samtidigt blir avståndet till slutspelsplatserna allt större. “Vi hade ett bra läge att vinna matchen. Jag vet inte vad jag ska säga”, sade Lundqvist efter förlusten. Ångesten är helt klart påtaglig.

Under lördagskvällen gästar Rangers Barclays Center och jag har svårt att se Lundqvist gäng plocka en seger. Islanders spelar en betydligt mer underhållande hockey och dagsformen talar helt klart för en hemmaseger. Unibet slantar upp 1,66 gånger pengarna för en hemmaseger, inklusive förlängning/straffar, ett odds jag helt enkelt måste syna med tanke på rådande omständigheter.

Speltips: Islanders vinner (ML)

Jag spelar Islanders som vinnare, inklusive förlängning/straffar, till 1,66 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rangers är helt under isen med fem raka förluster

  • Rangers har släppt in 26 mål på de fem senaste matcherna

  • Islanders besegrade Rangers så sent som inatt

  • Islanders är formstarka med åtta vinster på de 10 senaste matcherna

  • Islanders spelar en betydligt mer underhållande hockey, favoritskapet är definitivt befogad

Islanders-segern, inklusive förlängning/straffar, klickas till 1,66 gånger smeten hor Unibet till 1,66 gånger pengarna. Jag investerar 3/5 units!

Rygga till 1.66 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.