Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rögle släpper in minst mål av alla lag i SHL den här säsongen

  • Leksands förstakedja som öst in poäng den här säsongen har haft lite problem på sistone och det har inte alls blivit samma poängleverans

  • Rögles målskörd har den senaste tiden svalnat en del och man får istället förlita sig på sin ramstarka defensiv

  • Målvakten Janne Juvonen i Leksand har den senaste tiden storspelat och höll nollan senast mot Malmö

  • Spelet sitter i åtta av tio senaste tävlingsmatcherna mellan lagen

Målvakten spikade igen senast

Rögle fortsätter att storma fram i tabelltoppen och inför tisdagens fem matcher har man återigen tagit sig upp i position som serieledare, strax före Frölunda. Även fast det har funnits vissa gupp den här säsongen för skåningarna så förundras man över den jämnhet och kvalité som Rögle visar upp kväll efter kväll. Senast mötte man jumbon Linköping på hemmaplan och även fast man låg under en längre tid och inte spelade sin bästa hockey vann man till sist med 3–1. Något som kännetecknar ett topplag med harmoni.

För Leksands del har man för första gången på väldigt länge, en bra bit in på säsongen lyckat sig kravla upp på en topp 6-placering. Något som isåfall skulle betyda att laget är direktkvalificerat för spel i en kvartsfinal, något som absolut inte är en omöjlighet. Man har SHL:s klart starkaste kedja samtidigt som målvakten Janne Juvonen storspelar kväll efter kväll. Senast mot Malmö stod det 0–0 länge och när Leksand fick chansen i powerplay i slutminuten så satte nyförvärvet Carter Ashton ledningspucken med 52 sekunder kvar att spela. Nu vill dalmasarna lyfta ännu högre.

Målskörden har svalnat

Här tror jag på en intressant match. Både Rögle och Leksand spelar en underhållande ishockey den här säsongen och just nu verkar Fru Fortuna vara på lagens sida. Rögle har sett över hela säsongen varit SHL:s bästa lag och det är en imponerande resa man gjort senaste åren. Målvaktsspelet funkar klockrent ihop med försvaret och lagets offensiv går inte av för hackor. Senaste tiden har dock målskörden minskat en aning och man har oftast fått förlita sig på en stabil defensiv för att ändå lyckats segra.

Nu ställs man mot ett Leksand som har fyra segrar på sina fem senaste matcher, ett ordentligt styrkebesked. Lagets förstakedja med Carter Camper, Marek Hrívik och Peter Cehlarik är otroligt vass men faktum är att poängskörden här har svalnat en aning. Istället har andra spelare steppat upp och tillsammans med en storspelande Janne Juvonen så har Leksand helt plötsligt blivit en segermaskin. Med tanke på den fina formen båda lagens defensiv har visat på sistone samtidigt som offensiven kanske inte kuggat i fullt ut den senaste tiden så tror jag vi får se en hyfsat målsnål historia. Leksand har dessutom inte råd att bjuda på något mot ett skickligt Rögle om man vill befästa en kvartsfinalplats framöver.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/1 kl 23.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.