I Allsvenskan Norra är det dags för ett prestigefyllt derby mellan Team Thorengruppen och RIG Umeå. Thorén spelade så sent som ifjol i högstaligan medan RIG då traskade runt i Division 1 Norrland. Rutin möter talang, gammal möter ung. Vilka går segrande ur striden?

Match: Team Thorengruppen – RIG Umeå IBF (Allsvenskan Norra) | Speltips: Över 10,5 mål | Odds: @1.70 | Units: 3 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 15:30

Mycket kvalité i truppen

Även fast Thoréngruppen tappade ett par kuggar efter degraderingen från Svenska Superligan så kan man ändå mönstra ett namnkunnigt manskap och slås med all rätt i toppen. Spelare som Daniel Hernandez, Mathias Hagert, Johannes Övregård m.fl hade utan tvekan kunnat kliva rätt in i ett SSL-lag och dessutom kompletteras dessa med talangfulla yngre produkter som Hampus Öhgren och Måns Höglin. Laget har ett snabbt och tempofyllt anfallsspel där man fyller på med mycket folk, något som inte förvånande resulterat i att man gjort näst flest mål i serien men ändå släppt in en hel del baljor. Exempelvis har största konkurrenterna om seriesegern – Salem – släppt in 16 mål färre.

Målet för Thorén är naturligtvis att ta sig tillbaka direkt till finrummet. Det här är en match som man verkligen inte vill förlora. Ett gäng juniorer står på andra sidan och nu vill man visa vilka som är störst i stan (med undantag för Dalen då..). Laget löser detta spel i 8 av sina 9 senaste matcher – ett väldigt fint facit.

Vänder åt båda håll

Av tradition är RIG Umeå ett väldigt målsprutande lag åt båda håll, där det brukar vända både framåt och bakåt i ruskig fart. Alla spelarna går på Riksinnebandygymnasiet i Umeå och är mellan 16-18 år gamla, vilket gör att mycket av junior-tänket ännu finns kvar – även om tränarna John Edström och Fredrik Holmgren naturligtvis försöker få spelarna att växa. Förra säsongen var ett undantag där man släppte in rekordfå antal mål bakåt, men det berodde mycket på att man hade tre starka årgångar och kunde vandra igenom serien överlägset. Laget består utav sju stycken 00:or, sju stycken 01:or samt åtta stycken 02:or. Då man inte har någon 00-målvakt så får 01-målvakten Thomas Crona stå huvuddelen av matcherna, och det är inte helt lätt i den åldern mot lag som AIK och Team Thorengruppen. Han har dock gjort det väldigt bra, och pojkarna kan tacka honom för flera av poängen hittills.

Man var rätt bottentippade inför säsongen men har gjort en relativt stark höst. Nu senast fick man klara sig utan den kanske klarast lysande stjärnan Hampus Ahrén, men han är åter tillbaka idag. Trots detta gjorde man en stark match och höll på att ta poäng mot Salem. Flera spelare i RIG Umeå är högaktuella för U19-VM i vår och många vill visa framfötterna nu inför uttagningen. Offensiv kraft finns verkligen att hämta i bland annat nämnde Ahrén men också Wettergren, Peil och många fler. RIG löser detta spel i 5 raka bortamatcher och även om hallen är högst familjär denna gång så är det ändå ett fint tecken.

Sist blev det bara 5 st mål men hela 52 st skott. Nu tror jag på bättre utdelning!

Speltips: Över 10,5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Team Thoréngruppen löser detta spel i 8 av sina 9 senaste matcher. 

  • RIG Umeå löser spelet i 5 raka bortamatcher. 

  • Alla spelare i RIG Umeå är mellan 16 till 18 år gamla och mycket juniortänk (fart, offensiv, vågade beslut) sitter kvar.

  • Det är ett prestigefyllt derby där vi lär få se en kamp och många målchanser. Sist lagen möttes blev det 52 skott.

  • Båda lagen har var sin spelare bland topp 3 i poängligan.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som dukar upp 1.70 i odds. Min investering i detta spel blir 3 units!

Rygga till 1.70 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.