Joakim Östman|11 januari, 2022, 00:53

Jag väljer att spela på Toronto ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i säsongens första inbördes möte.

  • Toronto har vunnit fyra av deras fem senaste matcher.

  • Vegas har förlorat tre av deras fyra senaste matcher.

  • Toronto har varit ett av ligans bästa lag hittills under säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starkt grundserie-lag

Vegas har haft det oerhört tungt med avbräck i truppen under säsongen. Ändå har de likväl stått för en fin poängskörd när vi nu är ungefär halvvägs in på säsongen. Inför mötet mot Toronto hittas de på en förstaplats i Pacific divisionen med fyrtiosju inspelade poäng. Med ett matchfacit på 23-14-1 har Vegas cementerat deras plats som Pacifics bästa lag, vilket många även inför säsongen förutspådde att de skulle vara. Vegas har både en spetsig och bred trupp på pappret, vilket gör det oerhört intressant att se höjden de kan nå nu när truppen blir allt mer fri från skador och andra bortfall.

Toronto har även de cementerat deras plats likt det senaste säsongerna i toppen av Atlantic division. Där de tillsammans med Tampa Bay och Florida har ryckt ifrån i toppen från det övriga lagen i divisionen. Mellan dessa tre lagen skiljer det endast fåtal poäng och det byter plats med varandra från omgång till omgång. För tillfället är det Toronto som har tredjeplatsen med ett matchfacit på 22-8-3 vilket får sägas är mycket starka siffror. I Toronto finns det dock bara en sak som gäller denna säsongen och det är att bevisa sig i ett kommande slutspel. Toronto kommer vara ett topplag i serien under grundserien även denna säsongen men det har de varit de senaste åren också utan att nå någon framgång, därför börjar Torontos säsong först när slutspelet inledds.

Formen avgör

Mycket ser lovande ut för båda dessa lagen och här och nu tyder väldigt mycket på att de kommer att knipa en slutspelsplats när grundserien summeras. Vegas form på sistone har dock varit svag och de har förlorat tre av deras fyra senaste matcher. Senast förlorade de dessutom mot ett Chicago som inte imponerat under säsongen på hemmaplan med 1-2. Desto bättre form kommer bortalaget Toronto i, som har vunnit fem av deras sex senaste matcher. Likväl förlorade även Toronto senast efter förlängning mot Colorado trots att de haft en fyramålsledning i matchen.

Inför detta mötet håller jag Toronto som knappa favoriter i matchen där det inte bara har presterat bättre under säsongen utan även på senare tid. Formen hos bortalaget är betydligt bättre där deras matchfacit senaste tio matcherna är 6-2-2, medans Vegas form inte imponerar nämnvärt på sistone. Båda lagen kommer från en förlust senast och vill studsa tillbaka här. Toronto är ett lag som extremt sällan förlorar två raka matcher vilket de bara gjort ett fåtal gånger under säsongen. Deras höga lägstanivå har imponerat hela säsongen och med ett något bättre lag på pappret tror jag på en bortaseger. Givet dessa förutsättningarna klickas därför Toronto-segern i detta mötet.

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 04:00
Vegas - Toronto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.