Under lördagen väntar derby på London Stadium. West Ham tar emot Arsenal och räkna med en tillställning där båda lagen kommer vilja gå för segern. Vi klickar överspelet.

Match: West Ham – Arsenal (Premier League) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.53 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 13:30

Stor offensiv potential

West Hams säsong har pendlat ganska mycket mellan upp och ner. Men efter 21 spelade omgångar ligger man på tionde plats i tabellen med 28 inspelade poäng. Högre placeringar finns inom räckhåll, men så gör även tabellens undre halva. Vad gäller formen så har den också varit ganska skiftande på sistone. Tre vinster, två förluster och en oavgjord är lagets facit på de sex senaste matcher. Senaste matchen var i FA-cupen mot Birmingham. En match man vann med 2–0. Nu väntar alltså ett väldigt spännande Londonderby mot Arsenal. Och vi tror som sagt på en del mål i den här matchen.

Över 2,5 mål är ett spel som suttit i flera av West Hams matcher den här säsongen. Bland annat har det suttit i åtta av de 13 senaste matcherna. Dessutom är det så att spelet suttit i 15 av 25 matcher, om vi väger in alla matcher som West Ham spelat den här säsongen. Det finns med andra ord fina förutsättningar för mål i matchen. Inte minst med tanke på att West Ham har en offensiv duo i fin form, Felipe Anderson och Marko Arnautovic.

Suttit i de tre senaste

Unai Emery har ingjutit nytt mod i Arsenal och även om det under stora delar av säsongen verkat ha blivit ett nytt och mer positivt inriktat Arsenal så har man fortfarande en liten bit upp till de översta lagen i Premier League. Upp till ledande Liverpool skiljer 13 poäng, men till fjärdeplacerade Chelsea skiljer endast tre. En seger i derbyt mot West Ham tycks däremot vara nödvändig om man ska hänga på. Och då är det ju tur att man kommer med två raka vinster i bagaget, varav 4–1 mot Fulham i senaste ligamatcher.

Kikar vi på målstatistiken, som ju är det vi intresserar oss för i dagens spel, så ser vi att överspelet suttit i Arsenals tre senaste matcher samt fem av de sju senaste. Ser vi till hela säsongens matcher så har överspelet gått in i 20 av 31. En annan faktor som talar för är att överspelet suttit i fyra av de sex senaste inbördes mötena, varav de två senaste som slutat 3–1 respektive 4–1 för Arsenal.

Speltips: Över 2,5 mål

Dagens speltips blir över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i Arsenals tre senaste matcher.

  • Spelet har suttit i fyra av de sex senaste inbördes mötena, varav de två senaste.

  • Spelet har suttit i åtta av West Hams 13 senaste matcher.

  • Spelet har suttit i 15 av West Hams 25 matcher den här säsongen.

  • Spelet har suttit i 20 av Arsenals 31 matcher den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.53 för överspelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.