Det är äntligen dags för supermötet mellan IBF Falun och regerande mästarna Storvreta IBK. Det är en av världens största matcher – om inte den största. Det finns en stor rivalitet mellan klubbarna och vi kan räkna med ett riktigt hett möte. Spelet jag väljer att klicka satt i samtliga matcher under fjolårs-säsongen.

Match: IBF Falun – Storvreta IBK (Svenska Superligan) | Speltips: Storvreta över 5.5 mål | Odds: @1.96 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19.15

Falun pratar om revansch

21/4 2018 – det var senaste gången lagen möttes. Det var inget vanligt möte, det var förra årets SM-final. Förra säsongens sista match, en match som gällde allt. Falun och Storvreta har mer eller mindre turats om att vinna SM-guld de senaste åren. 2009 var senast ett annat lag än Falun och Storvreta vann. Sedan dess har lagen tagit resterande guld, inför mötet ifjol hade de båda tagit 4 guld vardera. Laget som vann skulle titulera sig som laget med flest SM-guld någonsin, tillsammans med IBK Lockerud som var stora på 80/90-talet. Matchen slutade 6-2 till Storvreta IBK och IBF Falun fick se Storvreta ta över stafettpinnen ytterligare en gång.

Revansch. Det är ordet i Falun inför säsongens första stormöte mellan lagen. Föreningen, spelarna och publiken är redo. Jalas Arena fixas inför TV-match där vi bjuds på ett av världens bästa möten inom sporten. Det haglar av landslagsspelare och talanger i de bägge lagen. Kampen mellan Alexander Galante Carlström och Albin Sjögren är bara en av alla. Det är ett riktigt prestigemöte vi har att vänta, heta känslor blandat med en fullmängd kvalité av världklass.

Falun slog nykomlingarna Lindås senast, matchen slutade hela 4-11 och Falun tog sin andra bortaseger den här säsongen. Förutom vinsten mot Lindås har Falun tagit poäng i de tre senaste matcherna. Trots kollapsen mot Pixbo förra veckan där man tappade 9-4 till 9-9 och förlust i sudden har man ändå hittat en uppåtgående form. Många talar om nya spelidén och så vidare, något som tar tid. Men Falun har börjat gå från klarhet till klarhet och det dröjer nog inte länge innan allt sitter. Det är såklart skillnad på att möta nykomlingar och att spela mot Storvreta inför fulla läktare och Eurosport på plats. Det här blir en riktig kamp mellan två giganter, vilket lag som drar längsta strået låter jag stå osagt.

Uppsala är rött

Uppsala målades i röda färger efter Storvretas seger i derbyt mot IK Sirius IBK senast. Det var till en början jämt och efter två perioder var det bara ett måls ledning för Storvreta. Men som så många gånger förut drar laget ifrån i sista perioden och vinner övertygande med 8-4. En laginsats och ett Storvreta som visade vilka som är bäst i Uppsala. En bra värdemätare inför fredagens stormöte mot IBF Falun. De regerande mästarna åker till Falun med 3 raka segrar. Lägg där till att senast lagen möttes var SM-finalen, då vann Storvreta. Det finns både nackdelar och fördelar, Storvreta gynnas såklart av formen och självförtroende-boosten om att man är regerande mästare och har stärkt upp laget ännu mer. Falun gynnas av revansch-lusten.

Förra säsongens möten slutade 3-4, 6-7, 8-3 och till sist finalen 6-2. 2 vinster vardera alltså, där vi värderar den sista högst såklart. Storvreta älskar dessa matcher och är som bäst med lite press. Jag lirar ett spel som sitter i 3 av förra årets 4 möten. Det brukar som ni ser blanda och ge lite i målskörden. Men eftersom det är ett tidigt möte på säsongen och de bägge lagen har blandat och gett lite hittills, så tror jag på en del mål. Det är två helt makalösa offensiver. En tanke vi skall ha med oss är att Storvretas försvarsspel har darrat i inledningen, samt att Falun har ändrat om spelidén där det mesta handlar om sin defensiv. Utan att såga det defensiva spelet i något av lagen alldeles för mycket eftersom båda lagen har världsklass-försvarare.

Speltips: Storvreta över 5.5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Storvreta löste spelet 3 av 4 matcher mellan lagen förra säsongen.

  • Storvreta löser spelet i 4 av 5 matcher den här säsongen.

  • Storvreta löser spelet i sina tre senaste matcher.

  • Falun har släppt in 6 mål eller fler i 2 av lagets 4 senaste matcher.

  • Stormöte. Otroligt mycket kvalité i lagen. Två försvar som har blandat och gett. Jag tror på målglatt!

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.96 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.96 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.