Jag väljer att spela på att Finland vinner det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kazakstan har förlorat två av deras tre VM-kvalmatcher på hemmaplan.

  • Kazakstan kommer senast ifrån en 0-2 förlust mot Bosnien. De förstnämnda hade endast ett skott på mål under hela matchen.

  • Finland vann med 1-0 över Kazakstan i deras första gruppspelsmöte.

  • Finland har gjort mål i fyra av deras fem VM-kvalmatcher.

  • Finland har fortfarande en väldigt bra chans att knipa andraplatsen i gruppen. Det är alltså ett motiverat lag som gästar Astana Arena.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Finland vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!

Formsvag gruppjumbo

Kazakstan är inte direkt kända för sitt fotbollslandslag, därmed är det inte så konstigt att det är just dem vi hittar i botten av grupp D. Efter sex spelade gruppspelsmatcher står de på svaga tre poäng. Med tre kvarstående matcher känns det som att VM-drömmen redan är över för Kazakstan. Frankrike har kopplat ett rejält grepp om förstaplatsen och därefter slåss Bosnien, Ukraina och Finland om andraplatsen.

Som förväntat har Kazakstan gått vinstlösa under hela VM-kvalet. De har visserligen fått med sig tre oavgjorda resultat men de saknar fortfarande skärpan för att besegra sina konkurrenter. Tisdagens batalj spelas i deras hemmaborg, Astana Arena. Där har Kazakstan förlorat två av deras tre VM-kvalmatcher. De kommer senast ifrån en 0-2 förlust mot Bosnien och det var ett rättvist resultat sett till matchbilden. Kazakstan hade endast ett skott på mål under hela matchen och de såg väldigt trubbiga ut framåt. Det är desto mer på spel för gästande Finland och vi synar det motiverade bortalaget istället!

Motiverade gäster

Hoppet lever för Finland men det ser ut att bli en nervkittlande avslutning i grupp D. I nuläget är det konkurrenten Ukraina som innehar den ack så viktiga andraplatsen. Därefter hittas även Bosnien som ligger framför Finland med en poäng just nu. Men noterbart är att både Bosnien och Finland har spelat en match mindre än tvåan Ukraina. Medan Bosnien och Ukraina drabbas samman har Finland en ypperlig chans att klättra förbi när de ställs mot ett allt svagare motstånd.

Finnarna hoppas på kryss i matchen mellan Bosnien och Ukraina, men det viktigaste av allt är att dem själva gör jobbet mot jumbon Kazakstan. En trepoängare skulle vara av störste betydelse för deras VM-dröm. Finland bevisade att de var ett par snäpp bättre än Kazakstan när de möttes i deras första gruppspelsmöte. Finnarna vann med 1-0 och dominerade matchbilden över 90 minuter. Finland har gjort mål i fyra av deras fem VM-kvalmatcher och besitter en relativt farlig anfallsduo. Välkända Pukki hittade nätet senast mot Ukraina och vi tror att Kazakstans försvar kan få en del bekymmer mot den intelligenta anfallspjäsen. Motivationen är hög och vi väljer att klicka i den raka vinsten!

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!
fotboll, VM kval
|
units: 1/5 - spelstopp: 16:00
Kazakstan - Finland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.