Det är dags för Thursday Night Football, och två lag med stora frågetecken gör upp i denna kamp inför nationell television. Hemmalaget New York Giants har många frågetecken att reda ut, och Super Bowl-mästarna Philadelphia Eagles har stora problem på båda sidor av bollen. I vad som utlovas bli en jämn kamp finns det således värde att tälja på hemmalaget. Giants håller detta jämnt?

Match: Philadelphia Eagles @ New York Giants | Speltips: Giants +3 | Odds: @1.87 | Units: 3/5 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 02:20

En mardrömssvit som bröts

New York Giants(1-4) bröt äntligen en av ligans värsta sviter. Före helgens match hade de nämligen inte gjort 30 poäng eller mer i 36 raka matcher! Vi får gå tillbaka till den 2 januari 2016 sedan laget senaste lyckats med denna bedrift. Detta trots att Giants är i besittning av ett mycket talangfullt offense, lett av superstjärnan WR Odell Beckham Jr. som är bäst betald i ligan på sin position, duktige WR Sterling Shepard, passningssäkra TE Evan Engram – och draftens superstar i RB Saquon Barkley. QB Eli Manning är dock på nedgång, och hans offensiva lina skyddar honom inte alls, vilket lett till otaliga pressures, hits och sacks.

Denna hittills impotenta offense klickade dock betydligt bättre i söndags mot ett fräscht Carolina Panthers på bortaplan, där 31 poäng smälldes upp på brädet, i vad som ändå blev en förlustmatch med 33-31. I denna match var det oerhört mycket kontroversi, då Giants blev flaggade för penalties som var högst tveksamma, och sedan fick ett close call på 3rd and 1 som gick emot sig. Domarna valde inte ens att kontrollera spotet, och detta fällde avgörandet då Graham Gano kunde sätta ett 63 yard, record breaking field goal och vinna matchen åt Panthers.

I denna match kommer G-men spela på hemmaplan inför en kokande kittel, i vad som är ett möte mot en divisional rival, efter att man upplevt sig blivit rånad på segern senast. Många av spelarna har varit inne på det, men det känns som att identitetskrisen är på väg att lösas på den offensiva sidan av bollen, och på andra sidan kommer en riktig difference maker tillbaka, lagets bästa pass rusher – DE Oliver Vernon.

Superbowl hangover?

Det är mycket som inte står rätt till just nu hos Philadelphia Eagles(2-3). Super Bowl-mästarna har inlett säsongen oerhört svagt, och det finns stora problem på båda sidor av bollen. Offensiven har fallit från ligans tredje bästa förra året, till den 25:e detta år. Ännu har man inte toppat 23 poäng på säsongen. Den offensiva linan har extrema problem med att skydda QB Carson Wentz som precis kommit tillbaka från knäskada, och har gett upp 17 sacks på säsongen, fjärde sämst i NFC. Tack vare detta hamnar Wentz under extrem press.

Vad som gjorde Eagles så framgångsrika i fjol var dock hur de satte sitt running game för att öppna upp för passningsspelet. Detta har inte fungerat lika bra i år. RB LeGarrette Blount har lämnat, och nya starting RB Jay Ajayi gick precis sönder för säsongen. Backup Darren Sproles är också skadad. Brutalt. Wendell Smallwood och Corey Clement kommer dela på arbetsbördan ifall den sistnämnde hinner bli skadefri inför match, vilket just nu är troligt. I annat fall återstår endast Josh Adams som är healthy.

Defensiven, som var fjärde bäst i hela NFL i fjol, är inte heller lika bra detta år. Framför allt är det mot passningsspelet som skadan har kommit, där Eagles ligger tionde sist i ligan med 276,8 passing yards givna per match. Det finns även frågetecken kring Head Coach Doug Pedersons playcalling, och blott ett år efter att lagets kicker Jake Elliott satte ett record breaking 61-yards Field Goal mot just Giants – sade Pederson i veckan att hans range var runt 35 yards.

Speltips: Giants +3

Detta är ett divisional rivalry, och dessa matcher är nästan alltid mycket jämna och täta. Faktum är att Eagles, trots att de vann Super Bowl ifjol, endast vann detta inbördes möte med tre respektive fem poäng. Då var de fem och sju poäng stora favoriter, och misslyckades alltså med att täcka sin lina båda två gånger av två möjliga. Giants var då ett betydligt sämre lag än i år, och gick 3-13. Inget bortalag har hittills vunnit en match i Thursday Night Football, och att spela på en kort vecka gör naturligtvis inte saken lättare för Eagles. Båda lagen har sina problem, men Giants är mycket mer desperata för en seger för att säsongen inte ska gå rätt ner i källaren, och denna desperation räcker ofta väldigt långt. Således tror undertecknad på att de håller detta tight, och spelar Giants +3 till 1,87 hos Betway. Värt att beakta:

  • New York Giants har gått 4-1 ATS (80%) efter att ha gjort minst 30 poäng i matchen innan.

  • Philadelphia Eagles har gått 0-4 ATS (0%) i sina fyra senaste matcher.

  • New York Giants har gått 4-1 ATS (80%) efter att ha haft minst 350 yards av offense i matchen innan.

  • Philadelphia Eagles har gått 1-4 ATS (20%) i deras fem senaste bortamatcher mot lag med negativ hemmastatistik.

  • Inget bortalag har varken vunnit eller täckt sina linor på hela denna säsong, och Eagles kommer få det svårt mot ett desperat Giants på en kort vecka.

Högst odds hittar jag hos Betway som betalar finfina 1.87 för spelet, varpå tre units investeras.

Rygga till 1.87 hos Betway

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.