Onsdagens spelutbud är visserligen ingenting att hurra över, men natten till ära bjuder på fyra intressanta MLS-tillställningar. Vi riktar blickarna mot mötet mellan Real Salt Lake och San José Earthquakes – här klickas ett klockrent underspel!

Match: Real Salt Lake – San José Earthquakes (MLS) | Speltips: Under 3,5 | Odds: 1,53 | Units: 2/5 | Spelstopp: 03:30

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Viktiga poäng på spel

Vi vänder blickarna mot andra sidan av atlanten och mötet mellan Real Salt Lake och San José Earthquakes, ett intressant möte mellan två lag som i dagsläget återfinns på slutspelsplatser i Western Conference. Viktiga poäng står således på spel för båda lagen och här väljer jag att sikta in mig på ett fint underspel.

Båda lagen har onekligen blandat och gett på senare tid. För hemmalagets del följdes 2-0-förlusten mot serieledarna Los Angeles upp med en 2-0-seger hemma mot Colorado, en seger som följdes upp med en ny förlust med uddamålet borta mot Portland Timbers senast. En ganska orättvis förlust kan tyckas, speciellt med tanke på lagets spelmässiga dominans. Freddy Juarez mannar har sin största styrka i hemmaspelet, där man stoltserar med en resultatrad som lyder 10-1-3. En resultatrad som ändå står i skarp kontrakt till lagets bortafacit som lyder 3-3-8.

Vad gäller gästerna så kommer man till den här matchen med vind i seglen. Efter en tyngre period med tre raka förluster, däribland 4-0 borta mot serieledarna Los Angeles, så kommer man till den här matchen med två raka vinster i bagaget. 3-1-vinsten hemma mot Vancouver följdes upp med en ny övertygande 3-0-seger hemma mot Orlando senast, efter två nya fullträffar av MLS-veteranen Chris Wondolowski. 36-åringen har nu noterats för 153 fullträffar på 315 framträdanden i San José-tröjan, det är givetvis ett facit som bör respekteras. Likt hemmalaget så ligger den stora styrkan i hemmaspelet, på resande fot har blott tre vinster plockats av 13 möjliga. Tre förluster har det blivit på de tre senaste bortafighterna. En ruskigt tuff uppgift väntar för Matías Almeydas mannar, som inte lyckats bortabesegra Salt Lake sedan 2013.

Läckert målspel dukas fram

Viktiga poäng står på spel för båda lagen och jag förväntar mig en ganska tight tillställning, där riskminimeringen blir allt mer påtaglig ju längre matchen lider. Ur ett historiskt perspektiv är det här ett möte som tenderar att bjuda på relativt få mål, för att sätta det hela i perspektiv så har 11 av de 14 senaste mötena lagen emellan gått under 2,5-linan. Nu är det 3,5-linan som är i fokus och det spelet har suttit i hela 16 (!) av de 18 senaste drabbningarna lagen emellan. Det är siffror som ändå talar sitt tydliga språk. De två senaste mötena har bjudit på ett mål totalt.

Real Salt Lake har gått under 3,5-linan i 22 av 28 spelade matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 78,5% av matcherna. Laget löser spelet i de fem senaste ligamatcherna. På hemmaplan har blott tre av 14 matcher gått över 3,5-linan, föga förvånande med tanke på att man hållit nollan i hälften av samtliga hemmamatcher.

San José Earthquakes har i sin tur gått under 3,5-linan i 15 av 28 spelade matcher, vilket motsvarar 53,5% av matcherna. Laget löser spelet i fyra av de sex senaste matcherna.

Under 3,5 mål i matchen blir tveklöst mitt drag här till 1,53 gånger degen. Inbördesstatistiken går inte at blunda för, och när man dessutom tar hänsyn till rådande tabellomständigheter och förutsättningar så är det här ett underspel jag inte alls kan blunda för.

Speltips: Under 3,5 mål

Under 3,5 mål blir mitt drag i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ett möte som ur ett historiskt perspektiv tenderar att bjuda på få mål – spelet sitter i 16 (!) av de 18 senaste mötena lagen emellan

  • 11 av de 14 senaste mötena lagen emellan har gått under 2,5-linan

  • Real Salt Lake har löst spelet i 78,5% av matcherna den här säsongen

  • Real Salt Lake har hållit nollan i 50% av hemmamatcherna den här säsongen

  • Real Salt Lake löser spelet i fem raka ligamatcher

  • San José Earthquakes löser spelet i fyra av de sex senaste ligamatcherna

Högst odds hittade jag 10/9 kl 11:35 hos Unibet som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.