Jonathan Dahlén gör minst ett mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/10 kl 23.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Jonathan Dahlén är en av HockeyAllsvenskans bästa målskyttar och har den här säsongen gjort två mål på två matcher

  • Västerås defensiv har inte imponerat under inledningen av serien

  • Timrås offensivt skickliga powerplay passar mycket bra mot Västerås passiva sätt att spela i boxplay

  • Västerås har värvat backarna Niclas Lundgren och Anton Mylläri – två spelare som inte spelat matcher sen i våras

  • Timrås spel krestar mycket kring Jonathan Dahlén och den skicklige forwarden är motorn i lagets offensiv

Storseger senast

Timrå har fått en smygstart på serien och trots att man spelade seriepremiär för en och en halv vecka sedan så har man enbart hunnit med att göra två matcher. Nu kliver man in i hetluften igen och har hela fyra matcher den här veckan. Nu väntar Västerås på hemmaplan och man gör det med en storseger i ryggen. I onsdags förra veckan besegrade man BIK Karlskoga hemma i NHC Arena med hela 7–1. Ett styrkebesked utan dess like och en signal på att Timrå har potential att gå riktigt långt den här säsongen.

För Västerås del kliver man in till den här matchen med tre raka segrar, samtliga på hemmaplan där man den gångna veckan besegrade Södertälje, Kristianstad och Tingsryd i ABB Arena. Nu väntar ett stycke tuffare matcher den här veckan när både Timrå och Björklöven väntar närmsta dagarna. Hur har man spelat då? Jo, helt klart godkänt, men det finns mer att hämta ut. Precis som förra året tycker jag mig se samma tendens att laget har svårt att göra en riktigt bra matcher över 60 minuter. Vissa stunder spelar man fantastiskt bra för att sedan falla tillbaka och bli nedtryckta i egen zon.

Två rutinerade backvärvningar

Det här kommer bli en riktigt intressant match, och det är två skickliga lag som kommer mötas under måndagskvällen. Här håller jag Timrå som favorit att vinna. Man har ett bättre lag på pappret och även fast Västerås har tre raka segrar med sig in här har inte spelet man visat upp övertygat. Nu har man hämtat in två meriterade backar i Niclas Lundgren och Anton Mylläri och det är två toppvärvningar på den här nivån. Båda har däremot inte spelat matcher sen i våras och det lär dröja någon match eller två innan allt sätter sig. Just Västerås defensiv har varit lagets akilleshäl än så länge, så det här beskedet var välkommet.

Det här är något som jag tror Timrå kan utnyttja. Av det jag såg förra året i matcherna mellan lagen spenderade Timrå väldigt mycket tid i Västerås defensiva zon och spelare som Jonathan Dahlén och Albin Lundin fick väldigt mycket tid att spela sitt spel. Dessutom så spelar Västerås ett väldigt passivt boxplay, något som kommer att passa Timrås skickliga offensiv. Just Jonathan Dahlén är en av ligans bästa spelare och ifjol gjorde han hela 77 poäng på 51 matcher. Den här säsongen har han öppnat med att göra två mål och en assist på två matcher. Jag tror att Timrå har goda chanser att vinna här, och Jonathan Dahlén lär säkert få flera chanser att hitta nätet. Jonathan Dahlén att göra minst ett mål spelas till dubbla gånger pengarna.

Speltips.se ger tipset:

Jonathan Dahlén gör minst ett mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/10 kl 23.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.