Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Färjestad har vunnit sju av sina nio senaste matcher.

  • Färjestad har vunnit fyra av sina senaste fem hemmamatcher.

  • Växjö har tagit 33 av sina totala 43 poäng på hemmaplan.

  • Växjö har förlorat sju av tio spelade bortamatcher.

  • Färjestad visade på sylvass effektivitet senast mot Linköping.

Formstarka

Färjestad inledde säsongen trevande och har fortsatt att vara upp och ner tills för ungefär nio matcher sedan. Sedan dess har man sju segrar på de senaste nio matcherna och effektiviteten senast mot Linköping visade på att om Färjestad får igång maskineriet ytterligare, så kommer man att strida i toppen. Både Victor Ejdsell och Michael Lindkvist gjorde mål då och jag blir inte förvånad om någon av dem hittar nätet även i den här matchen, poängspel eller målspel på de spelarna är också de intressanta.

Färjestad har också börjat vinna på hemmaplan efter att framförallt tappat många viktiga poäng där i inledningen av säsongen. Tio av lagets 19 poäng på hemmaplan har man tagit de senaste fem hemmamatcherna. Fyra segrar av fem möjliga och två av dem har kommit efter förlängning, därav värdet i att spela på att Färjestad vinner den här matchen, men att inkludera övertid och straffar i spelet.

Inte lika vassa på bortaplan

Växjö har på senaste tiden verkligen imponerat och spelat propagandaishockey. Emil Pettersson är i sitt livs form och producerar kontinuerligt poäng och laget jagar nu på allvar serieledningen. Dock så är det främst på hemmaplan som Växjö tagit sina segrar och sina poäng den här säsongen. 33 poäng av 39 möjliga poäng har tagits på hemmaplan och totalt i ligan har man nu 43 poäng.

Detta innebär att man endast tagit tio poäng på tio bortamatcher. Sju förluster på tio spelade bortamatcher visar på att Växjö inte alls uppträder som samma lag på bortaplan som man gör på hemmaplan och nu ställs man dessutom för en av de tuffaste motståndarna för dagen. Historiskt är det heller inget av lagen som har någon särskilt övertag i inbördes möten utan mötena brukar vara jämna. Så tror jag även att det blir denna gång, men att hemmalaget till sist drar längsta strået.

Speltips.se ger tipset:

Färjestad ML hos NordicBet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/12 kl 08:15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.