Speltips:

Jag väljer att spela på att det blir över 1,5 mål i matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/12 kl 11.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i den senaste matchen lagen emellan.
  • Spelet sitter i åtta av FCK:s tio senaste hemmamatcher.
  • Spelet sitter i nio av MFF:s elva senaste matcher.
  • Slaget om Skandinavien där en hel del står på spel. Båda lagen kommer att gå för att säkra sitt avancemang till EL-slutspelet.
  • För FC Köpenhamn räcker ett kryss – men känslan är att de inte går för det. Inför ett fullsatt Parken med 35 000 på plats lär man vilja göra drabbningen enorm! Malmö FF bjöd på en sådan senast och kommer att vilja göra det igen – för Rosenberg.

Spelet sitter ofta

Formen är fin hos hemmalaget, den saken råder det inga tvivel om. De hade en liten sämre period för ett par-tre månader sedan, men har kommit tillbaka och stabiliserar sig som den klubb vi är vana att se. Sedvanligt är man ute i Europa och skapar huvudbry för klubbar runtom i världen. Den saken har blivit lite av FC Köpenhamns allra finaste esse, att man det i princip aldrig är roligt att ställas mot dem i Europa-sammanhang. Och den känslan har de gjort fog för, även denna gång. I dagsläget leder de nämligen Europa League-gruppen med sina nio poäng och tätt bakom har de Malmö FF. Denna match har haussats upp ett bra tag nu och i slaget om Skandinavien kommer varken FC Köpenhamn eller Malmö FF att vika sig. De båda går för seger här och hemmalaget förväntas ha fullsatta läktare med sig, vilket innebär ungefär 35 000 hejande supportrar på Telia Parken. I ligan har man inte briljerat som man brukar, utan man får i skrivande stund nöja sig med att man ligger tvåa med sina 43 poäng.

Formen är som sagt bra hos FCK och egentligen räcker det med ett kryss för ett avancemang. Men känslan är dock att man går för mer än det, med tanke på hur diskuterad och uppladdad denna match är. Samtidigt har man en stor mängd med supportrar som man säkerligen kommer att vilja ge valuta för pengarna till. De måste, i likhet med Malmö FF, gå för att säkra sitt avancemang. Och därför kan en öppen match med en del mål vara troligt. Över 1,5 mål i matchen har dessutom suttit i åtta av FCK:s tio senaste matcher. Det kommer att svänga i Danmark under torsdagen!

FC Köpenhamn saknar Boilesen, Wind och Zeca. Dessutom är Andersen, Bendtner och Stage osäkra för spel.

För Rosenberg – en sista gång!

Nu är dagen här. Dagen vi alla både sett fram emot och med hjärtat i halsgropen aldrig velat ska komma. Markus Rosenbergs allra sista fotbollsmatch som aktiv. Det svider. Och det kittlar. Den avslutningen han fick på Stadion i Malmö var av sällan skådat slag. Som en saga skriven av en alldeles unik penna. Alltifrån start till slut och sedan vidare till avtackningen. Tifot, tårarna, målen, firandet, hyllningarna och gästerna. Ja, och mer därtill. Nu ska laget alltså göra det en sista gång – för honom. Och han ska göra det en sista gång för dem. Han och laget har sannerligen laddat upp inför detta. Man har befunnit sig på träningsläger på Marbella, där man bland annat träningsspelat mot ligamästarna från Gibraltar. Väl där blev det storseger med hela 5-0 – men det var inte den största lyckan. Där var det snarare att Anders Christiansen var tillbaka och var tänkt att göra sina första 45 minuter sedan skadan. Det gick så bra att den gode dansken klarade 60. Och nu kan han vara redo att starta mot FC Köpenhamn, inför ett fullsatt Parken.

Malmö FF kommer med gott självförtroende och det handlar inte främst om storsegern över Lincoln Red Imps från Gibraltar, utan segern dessförinnan. Man lyckades besegra Dynamo Kiev på hemmaplan och kan nu kvalificera sig för slutspelet. Skulle Dynamo Kiev mot förmodan tappa poäng, så har man allt i egna händer egentligen. Ett spel på över 1,5 mål känns väldigt rimligt här. Spelet sitter nämligen i den senaste matchen lagen emellan, som slutade 1-1 på Malmö stadion. Dessutom sitter spelet i nio av MFF:s elva senaste matcher. Lägg därtill uppvisningen senast – man kommer att gå för att göra det ännu en gång. En sista gång. För Markus Rosenberg.

Till matchen är Anders Christiansen, Franz Brorsson och Oscar Lewicki ännu osäkra. Den förstnämnda kan komma till spel men ej säkert. Fouad Bachirou är avstängd och missar matchen.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/12 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.