Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • West Brom har släppt in flest mål i hela ligan, nämligen 23 insläppta mål på elva ligamatcher.

  • Wilson har varit stekhet sedan flytten till Newcastle. Engelsmannen har mäktat med hela sju mål på nio ligastarter.

  • Wilson är dessutom lagets straffskytt. Sedan VAR kom till har antalet straffar ökat markant.

  • West Brom kommer senast ifrån en förnedrande 1-5 förlust mot Crystal Palace.

  • Wilson gjorde mål i Newcastles senaste ligamatch.

Newcastles farligaste anfallsvapen

Det är speciella tider som råder just nu, något som har märkt hos hemmalaget Newcastle. Premier League-klubben har haft flera spelare i sjukdom under den närmaste tiden och fick därmed skjuta upp mötet med Aston Villa. Men läget har blivit bättre och Steve Bruces mannar har börjat träna igen inför lördagens batalj. Men hemmalaget får nog klara sig utan ett antal spelare som fortfarande är hemma i sjukdom.

Med tanke på förutsättningarna känns lördagens match väldigt öppen. Men annars är det hemmalaget Newcastle som varit de klart bästa laget av dessa två i säsongsupptakten. Klubben har spelat ihop 14 poäng och hittas därmed på en stabil 13:e plats i Premier League just nu. Vi kommer hålla ett extra öga på anfallaren Callum Wilson inför lördagen. Wilson har varit hemmalagets främsta anfallsvapen och med sin snabbhet har han mäktat med sju ligamål hittills. Sju mål på nio ligastarter är ett riktigt bra facit för den annars skadedrabbade engelsmannen. Nu väntar ett möte mot ligans kanske svagaste försvar just nu, undertecknad väljer alltså att testa målskytten inför den här tillställningen!

Tuff bortamatch

Det är alltså gästerna West Bromwich som reser till St James Park inför lördagen. West Bromwich är en anrik klubb som spelat massvis med säsonger i landets högstaliga under åren. Men på senare tid har West Brom tillhört den engelska andraligan vid namn Championship. Klubben stod däremot för en stark fjolårssäsong vilket bäddade för en efterlängtad återkomst i Premier League igen.

Men efter uppflyttningen har det varit betydligt tuffare för nykomlingen West Bromwich. Den stora temposkillnaden har verkligen blivit ett stort problem för gästerna och redan nu kan vi konstatera att West Brom kämpar för överlevnad. I skrivande stund hittas laget på en svag 19:e plats med sex inspelade poäng efter elva omgångar. West Brom har dessutom släppt in flest mål i hela ligan hittills, nämligen 23 mål på elva ligamatcher. Med en 1-5 förlust mot Crystal Palace i senaste omgången är det ett West Brom som saknar självförtroendet. Vi tror att Newcastles anfallsstjärna Wilson hittar nätet under lördagen!

Speltips.se ger tipset:

Wilson gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/12 kl 16.40

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.