Speltips:

Jag väljer att spela på Roma, asian handicap -1.5. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/10 kl 21.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Roma kommer närmast från en stark insats på bortaplan mot Italienska serieledaren Inter.

  • Wolfsberger kan inte avancera vidare från gruppen, med andra ord har man inte särskilt mycket att spela för.

  • Wolfsberger har tre raka förluster.

  • Roma har gjort nio mål på deras fyra senaste matcher.

  • Wolfsberger har inte lyckats hålla nollan på sex matcher.

Försvarsspelet imponerade senast

Efter ett tungt fjolår var förväntningarna inför säsongen på Italienska storklubben Roma ganska små. När vi närmar oss vintern tycker nog många att Roma överträffat förväntningarna och ser rätt intressanta ut. I ligaspelet placerar man sig på en 5:e plats och på torsdag lär man avancera vidare i Europa League.

Förutsättningarna för att Roma ska gå vidare till en sextondelsfinal är att man måste ta minst ett poäng mot Wolfsberger. Skulle man förlora har man fortfarande chans att gå vidare, beroende på hur det slutar i den andra gruppspelsmatchen. Det är inte mycket som talar för att Italienarna ska behöva vara beroende av resultatet i den andra matchen. Närmast stod för en riktigt bra prestation när man spelade oavgjort på bortaplan mot serieledande Inter. I matchen som slutade 0-0 visade man upp ett fantastiskt försvarsspel.

Innan den oavgjorda matchen mot Inter hade man tre raka vinster där man i samtliga matcher gjort tre mål framåt. Det är med andra ord ett formstarkt Roma som tar emot Wolfsberger inför hemmapubliken på Stadio Olimpico.

Tre raka förluster för Österrikarna

Det är ett formsvagt Wolfsberger som reser till Italien, i lördags åkte man på sin tredje raka när man föll mot toppkonkurrenten LASK med 3-1. Trots poängtappet behåller man sin tredjeplats i tabellen men avståndet till serieledaren Salzburg är nu hela tretton poäng. Nästa ligamatch spelas redan på söndag, endast tre dagar efter bortamötet mot Roma. Kommer man eventuellt prioritera ligamatchen före Europa League?

Wolfsberger fick en flygande start på Europa League när man fullständigt körde över tyska Borussia M’gladbach på bortaplan med 4-0. Den imponerande krossen följdes sedan upp med ett kryss på hemmaplan mot Roma. För Wolfsbergers del har man inte förvaltat kanonstarten väl, efter de två inledande matcherna har man bara förlorat. Möjligtvis så underskattade M’gladbach och Roma Österrikarna i början av gruppspelet.

Trots att Wolfsberger tidigare visat att de har en hög nivå i sig blir det tufft mot Roma på torsdag. Förutom att man inte har ett lika bra eller rutinerat lag så har man knappt någonting att spela för. Man kan ej avancera vidare från gruppen så det enda som står på spela är heder, vinstpengar och framtida seedingpoäng. Trots att det är tre viktiga saker så är det svårt att motivera ett lag som inte har något rent sportsligt att tävla för.

Undertecknad väljer att klicka i -1.5, det innebär att spelet sitter om Roma vinner med minst två mål. Spelet förloras om Roma vinner med exakt ett mål. Spelet förloras också om Roma spelar oavgjort eller förlorar.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/10 kl 21.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.