Daniel Jacobsson|11 februari, 2024, 10:16

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Almeria har förlorat tre raka matcher och har inte vunnit sedan cupmötet mot Talavera – 13 matcher sedan.

  • Athletic Bilbao är i fin form.

  • Bilbao har flera stora prestationer på senaste tiden.

Jumbon

Jumbon i den spanska högstadivisionen har ännu inte vunnit en match under pågående säsong. Det är lite förvånande eftersom jag hade högre förväntningar på Almeria än såhär. Nu är det ett lag som skall tillhöra botten av tabellen, men jag håller inte med om att dagens tabellplacering är rättvis förväntningarna i år. Nu spelar det ingen större roll inför måndagens möte mot Athletic Bilbao. Men formen är urusel och det spelar såklart stor roll. Utan seger finns det säkerligen inget självförtroende i laget och heller ingen tro på framtiden. Almeria har inte vunnit sedan cupmatchen mot Talavera den 31 oktober. Otroligt tungt facit.

Här möter man ett formstarkt topplag och då är jag först att räkna bort hemmalaget helt och hållet. Jag tror att Williams-bröderna i rött och vitt ligger bakom tre poäng för gästerna på Mediterraneos.

Imponerar

Jag gillar dagens Athletic Bilbao. Den baskiska storklubben har flera imponerande prestationer på sistone och däribland 1-0 Atletico Madrid, 4-0 Mallorca och 4-2 Barcelona. Laget är onekligen i fin form inför måndagens resa och det kan bli en ren och skär avgörande faktor. Almeria ligger sist, utan seger och med en svag dagsform i det hela, något som kan bli väldigt tufft att väga upp mot bortalagets faktorer i jakten på tre poäng. Poängen är viktiga för Athletic Bilbao för att hänga på i toppen ordentligt. En seger här och man går förbi nyssnämnda Atletico Madrid på målskillnad, en nöt värd att jobba hårt för.

Som ni märker, den klaraste fördelen är dagsformen inför det här mötet. Athletic Bilbao har formstarka nyckelspelare och det betyder också mycket. Williams-bröderna, Guruzeta och ytterbacken Berchiche. Tvåan klickas.

fotboll, laliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Almeria - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.