Äntligen är vi framme i Champions League-slutspelet och vi dyker direkt in i första mötet mellan Roma och Porto som spelas på Stadio Olimpico. Matchen hamnar lite i skymundan när det vankas stormöte på Old Trafford mellan United och PSG men vi kommer utan tvekan bjudas på en minst sagt underhållande match i Rom. Väljer att sätta siktet på ett målspel i matchen och hittar överspelet på 2.5 linan till två gånger pengarna.

Match: AS Roma – FC Porto (Champions League) | Speltips: Över 2.5 mål | Odds: @2.0 | Units: 3/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 21:00

Ett målrikt facit

Roma lottades i höstats in i Grupp G tillsammans med de regerande mästarna Real Madrid, CSKA Moskva och Viktoria Plzen där lagen blandade och gav poäng om vartannat. Gruppen hade från start två favoriter där de regerande mästarna rankades högst, uppföljt av just Roma. Det visades dock bli jämnare än förväntat i guppen men där slutresultatet stämde överens med vad som var tippat på förhand. Roma landade andraplatsen med nio inspelade poäng och målskillnaden 11-8. I ligaspelet har det varit väldigt blandad kompott från de vinröda Rom-laget, Roma parkerar på en sjätteplats i tabellen precis inom ramarna för en Europaplats. Det är en viss osäkerhet i spelet från kvällens hemmalag och vi kan bara hitta 2 vinster på de 5 senaste, där en förlust mot Fiorentina i cupen med 7-1 sticker ut ordentligt. Indikerar inga markanta brister i offensiven där laget kan presentera så mycket som 11 mål på de 5 senaste men där defensiven däremot sticker ut med hela 13 mål. Matchen mot Fiorentina gör ju sin del av procenten men tycker det läckt lite väl mycket i defensiven på den senaste tiden för Roma.

Kikar vi på Romas gruppspelsmatcher så kan vi rita in så mycket som 5 av 6 stycken där linan över 2.5 mål rättast som vinst. Tror inte på någon förändring i kvällens möte, Roma går upp mot Porto med en svajig defensiv och där laget kan redovisa för ett målsnitt på 4.8 mål per match i sina 5 senaste. Porto är inte sena på att göra mål och går ytterst sällan ifrån en match mållösa. Tror Stadio Olimpico kommer koka under tisdagskvällen och vi kommer bjudas på ett målrikt möte i första omgången av slutspelet. Roma har så mycket som sex stycken spelare uppskrivna på skadelistan, där bland annat den svenske stjärnmålvakten Robin Olsen är en av spelarna.

Målsnitt på 2.5 i gruppspelet

Porto hittar vi som vanligt uppe bland topplagen i den portugisiska högstaligan och faktum är att laget i skrivande stund sitter på förstaplatsen med 51 poäng inspelade på 21 omgångar. Kvällens bortalag kliver även de in i mötet med enbart två vinster på deras fem senaste och enbart fått med sig kryss i de två senaste ligaomgångarna. Porto stod däremot för en mycket fin höst i Champions Legaue-gruppspelet, det var grupp D som gällde för portugiserna och där lottades även Schalke, Galatasaray och Lokomotiv Moskva in. En väldigt öppen grupp på förhand men där Porto skulle vara ett av lagen som skulle ta sig vidare till slutspelet vilket laget även gjorde, med en obesegrad svit vann man gruppen på hela 16 poäng. Porto gick ifrån med målskillnaden 15-6 och kan redovisa för 4 matcher av 6 totala där målspelet rättades som vinst. Med hela 15 mål i gruppspelet landar portugiserna på 2.5 mål per match och att åka till Rom och gör minst 1 mål på en formsvag Roma defensiv ser jag inte som några stora bekymmer.

Speltips: Över 2.5 mål

Jag väljer att spela på att det blir fler än 2 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I Romas 5 senaste matcher ligger målsnittet på 4.8 mål per match.

  • Spelet satt i 5 av de 6 gruppspelsmatcherna för Roma.

  • Spelet satt i 4 av 6 gruppspelsmatcher för Porto

  • Porto snittade själva 2.5 mål per match i gruppspelet.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 2.0. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 2.0 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.