Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Blackburn har två segrar och en oavgjord i deras tre senaste ligamatcher.

  • Preston har förlorat hälften av sina ligamatcher den här säsongen.

  • Liverpool-talangen Harvey Elliot och anfallaren Adam Armstrong skapar en farlig offensiv för Blackburn. Tillsammans har de gjort 21 mål och 11 assist i Championship.

  • Preston kommer till fredagen med fem förluster i deras sju senaste matcher.

  • Preston har bara gjort ett mål framåt i deras tre senaste ligamatcher.

Jagar topp sex

Hemmalaget Blackburn har otroligt mycket att spela om med halva ligasäsongen kvar. Första halvan har varit så pass stark att Blackburn har kontakt med topp 6-placeringarna där ett kvalspel till Premier League erbjuds. I nuläget hittas Rovers bara sex poäng bakom Bournemouth som du innehar den sista kvalplatsen, Blackburn har dessutom spelat en match mindre än The Cherries.

I Blackburn hittar vi den formstarka anfallaren Adam Armstrong som öst in mål i Championship den här säsongen. Engelsmannen som har ett förflutet i Newcastle United står på 17 fullträffar i ligaspelet. Det är endast Brentford-anfallaren Ivan Toney som mäktat med fler mål i ligaspelet den här säsongen. Armstrongs fina målfacit är det även en annan spelare som ligger bakom, nämligen framspelaren Harvey Elliot. Liverpooltalangens låneperiod har varit en fullständig succé med fyra mål och åtta assist från sin ytterposition. Elliot och Armstrong bildar en farlig duo som flera motståndare haft problem med. Blackburn har vunnit deras två av deras tre senaste ligamatcher och kommer till fredagens match som favoriter.

Ojämnt bortalag

Gästerna Preston kommer till fredagens match med en betydligt svagare form i bagaget. Bortalaget föll platt när de förlorade med 1-2 mot 20:e placerade Rotherham i förra omgången. Det var Prestons andra ligaförlust på raken och därmed har klubben tappat några placeringar i tabellen. I skrivande stund hittar vi Preston North End på en tolfteplats med 36 inspelade poäng.

Som vi alla vet är Championship ruskigt jämn. Exempelvis skiljer det bara fem poäng mellan tabellsjuan Middlesbrough och 14:e placerade Millwall. Därmed blir vikten av en seger betydligt tyngre. Gästerna Preston är oerhört svårlästa den här säsongen. De har i princip förlorat varannan ligamatch om man sammanfattar första halva av säsongen, det vill säga 14 förluster på 28 omgångar. Laget har höga toppar men på en dålig dag är Preston alldeles för svaga. De måste hitta en balans ifall de ska kunna utmana i toppstriden den här säsongen. Blackburn har hittat den balansen som vi pratet om, de kommer även till fredagen med en fin form o bagaget!

Speltips.se ger tipset:

Blackburn DNB hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 14.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.