QPR haft det tufft i ligan under det nya året och det blir inte lättare under tisdagkvällen då man ställs mot ett formstarkt Bristol City på bortaplan. Vi tror på seger för hemmalaget!

Match:Bristol City- QPR(Championship) | Speltips: Bristol City vinner | Odds: @1.85 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Vunnit samtliga matcher under 2019

Hemmalaget Bristol City är inne i en grym form. Vi är nu snart inne i mitten av februari på det nya året och 2019 har inte kunnat gå bättre än vad det gjort för Bristol. Championship-laget har vunnit alla sina matcher under 2019, nämligen hela sju raka vinster. Lagets makalösa form har gjort att Bristol klättrat upp till kvalplatserna till Premier League. Ifjol missade klubben kvalplatserna med åtta poäng och slutade därmed på elfte placering i en otroligt tajt tabell.

Inte nog att Bristol City leverarat i ligan på sistone, laget har även lyckats slå ut Premier League-laget Huddersfield ur FA-cupen. Josh Brownhill smällde dit 1-0 som även blev slutresultatet. Största delen av Bristol Citys framgångar ligger i defensiven. Laget har släppt in minst mål i hela Championship, vilket är 29 insläppta mål på 30 matcher. Hemmalaget har hållit nollan i sex av deras åtta senaste matcher. Mittbackarna Adam Webster och Chelsea-lånet Tomas Kalas hittas centralt i backlinjen och har stått för många otroligt solida försvarsprestationer under säsongen. Eftersom laget ofta släpper in väldigt få antal mål, behövs det heller inte göras så många framåt. Tre av deras sex senaste matcher har slutat med 1-0 vinster, det namnet som oftast dyker upp i målprotokollet är anfallaren Famara Diédhiou. Senegalesen har mäktat med åtta mål i Championship den här säsongen, vilket gör att han toppar lagets interna skytteliga. Men hans åtta mål är långt ifrån ligans skytteligaledare som ligger på hela 22 mål.

Ojämnt bortalag

QPR har blandat och gett rejält under säsongen. Bortalaget startade säsongen på ett bra vis, men har sedan dalat med tiden. Det har inte lyckats vinna en ligamatch under 2019. Senaste vinsten hittas precis efter julafton, det var en 3-0 vinst mot tabelljumbon Ipswich den 26:e december. Ojämnheten är det främsta problemet, laget har alltså inte lyckats vinna någon av deras sex senaste ligamatcher, och innan dess stod laget för tre raka segrar i ligan. Därmed hittas QPR på en femtonde plats i tabellen, med elva vinster, sex oavgjorda och 13 förluster. Skadeläget verkar vara detsamma som inför mötet med Birmingham och det innebär att QPR troligen får vänta lite till på att få tillbaka Angel Rangel i försvaret. Geoff Cameron kommer att behöva ytterligare några veckor på sig och förväntas inte kunna spela förrän i mars.

Bortalaget kommer senast ifrån en förlust mot Birmingham city. Gästerna Birmingham smällde dit hela fyra mål inom loppet av 42 minuter, där skytteligaledaren Che Adams stod för ett hattrick. Men QPR gav inte upp, 1-4 reduceringen kom innan halvtid, som sedan följdes upp med både 2-4 och 3-4. I 93:e minuten fick hemmalaget straff och en makalös kvittering var nära, men anfallaren Nahki Wells fick se sin straff räddas och laget fick åka hem med lika många poäng som när de kom. Under morgondagen väntar en tuff uppgift, välorganiserade Bristol City. Vi tror att det formstarka hemmalaget får segrande ur denna striden. Bristol har vunnit de två senaste inbördes mötena, med 0-3 och 2-0.

Speltips: Bristol City vinner

Jag väljer att spela den raka ettan, Bristol vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bristol City är inne i en galen form, har vunnit sju raka matcher.

  • QPR väldigt ojämna, förlorat sina fyra senaste ligamatcher.

  • Bristol City har vunnit de två senaste inbördes mötena.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.85. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.85 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.