Axel Olsson|11 februari, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på Dusan Vlahovic gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vlahovic har kommit igång igen och han gjorde två mål i förra omgången.

  • Mötet mot Salernitana var hans andra start sedan den senaste skadan. Flytet börjar komma tillbaka och han såg riktigt pigg ut i den här matchen.

  • Serben tar hand om straffarna för Juventus.

  • Han har gjort höga åtta ligamål på elva ligastarter.

  • Fiorentina har förlorat tre av deras fyra senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Vlahovic gör mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Anfallsstjärnan är tillbaka

Juventus har det givetvis motigt efter deras poängavdrag blev ett faktum, minus 15 poäng gjorde så att klubben blev helt uteslutna från guldstriden och det återstår att se ifall de ens kan ta igen avståndet upp till topp 6. De har knappt en halv säsong på sig men i nuläget är det hela tolv poäng upp till tabellsexan Milan. Juventus kan inte ändra på beslutet och nu gäller det bara att kämpa på i motvind resten av säsongen, vilket kommer bli en rejäl utmaning. De visade iallafall prov på styrka i senaste ligamatchen och det var ett steg i rätt riktning efter en sämre tid i januari.

Segerorganisatör blev ingen mindre än den storväxte anfallaren Dusan Vlahovic. Serben kom tillbaka med en skada från VM och hans frånvaro har absolut känts av under den svaga januari-månaden. Nu är han tillbaka i spel och senaste matchen mot Salernitana var hans andra start sedan comebacken. Det är tydligt att han är Juventus främsta anfallshot och han visade sina kvaliteter mot Salernitana. Flytet har börjat komma tillbaka igen och han stod för två mål och en assist i den här 3-0 segern. Vlahovic är den som ska vara avgörande framåt och det har han varit i de matcherna han spelat, åtta mål på elva ligastarter är ett starkt facit. Juves nummer nio tar hand om straffarna och där är han väldigt kylig. Med sin ständiga målfarlighet och en fysisk form som börjar närma sig 100 % igen väljer vi att syna att serben gör mål i den här matchen också. Det är en speciell match eftersom han ställs mot sin tidigare klubb, Fiorentina.

Inte kommit upp i nivå

I själva tabellkolumnen ligger Fiorentina på en liknande plats som Juventus, men det går inte att jämföra på grund av den rådande situationen. Gästerna har varit ganska mycket upp och ner den här säsongen och en plats i mittenskiktet är väl ganska rättvis. Ifall de inte hade haft ett Conference League-gruppspel att tänka på i höstas hade vi förväntat oss att laget skulle ligga lite högre upp, för så pass bra startelva har dem. Det har varit ett tufft matchande och det har ställt högre krav på bredden i truppen och det är kanske där det brustit emellanåt.

Men undertecknads tycke är att Fiorentina har mer att hämta än vad de visat under den närmaste tiden. Försvaret har svikit dem en aning samtidigt som effektiviteten varit sämre i offensiven. Det kommer att bli ett jämnt möte under söndagen och vi förväntar oss mycket känslor då det är ett hett derby som väntar. Tränaren italiano har nog mixade känslor när det kommer till att möta sin tidigare stjärna Dusan Vlahovic och det är en match där serben är ämnad att ha en av huvudrollerna. Gästernas form är ganska svag då de har tre förluster i deras fyra senaste ligamatcher och de har endast gjort två mål framåt.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Juventus - Fiorentina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.