Axel Olsson|11 februari, 2023, 16:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United är betydligt mer sårbara bakåt när Casemiro inte spelar. Blev tydligt senast.

  • Det var första matchen med en interim-tränare mot Man United och Leeds var fulla av energi. Ett väldigt energiskt anfallsspel.

  • Leeds har väldigt mycket fart i offensiven och de är oerhört farliga i omställningsspelet.

  • Trots det oavgjorda resultatet är Ten Hags United inne i en bra fas just nu. Rashford är i en magisk form.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Energifyllt Leeds

Vi bjöds på en väldigt händelserik match i förra omgången då Man United och Leeds fick dela på poängen. Känslorna har knappt hunnit svalna från det här mötet innan det nu är dags för dessa två att drabbas samman igen. Förra omgången var Leeds första match sedan sparkningen av amerikanen Jesse Marsch och det gav en omedelbar effekt. Leeds kom ut i ett makalöst tempo och de var fulla av energi från första sekund, vilket gav utdelning direkt. Talangen Gnonto kombinerade med Bamford och överlistade De Gea med ett väl avvägt skott redan i den första minuten.

Leeds har mycket fart i offensiven och de var verkligen på hugget i omställningsspelet mot Man United. I det stora hela var det en väldigt bra prestation från deras sida men litet snopet att tappa en två måls ledning i slutskedet. Det var en svängig och underhållande match som passade Leeds mer än vad det gjorde för Manchester United. Det är fortsatt inte klart vem som ska ta över huvudansvaret, men de tillfälliga tränarna kommer säkerligen mana på laget för att behålla samma intensitet i det här mötet. Nu har de ett ännu större stöd från läktarhåll och hemma på Elland Road förväntar vi mycket fart och fläkt från hemmalaget.

Stark upphämtning trots tydliga problem

Det tog inte lång tid för att saknaden av Casemiro skulle bli märkbar. Manchester United såg oerhört stressade ut och klarade inte av det höga tempot som Leeds satte i början av matchen. Med både Casemiro och Eriksen borta blev det en påtaglig skillnad på mittfältet och det var något som Leeds utnyttjade. Gästerna är utan den viktige duon under söndagen också och det återstår att se hur Ten Hag kommer försöka lösa det tydliga problemet. Fred stod för en riktigt svag insats i den här matchen och på grund av skador och avstängningar finns det chans att han får spela från start igen, ifall inte Ten Hag testar att köra Lindelöf eller Martinez i den positionen. Startdebutanten Sabitzer gjorde det godkänt men han är inte den ledartypen som styr upp ett helt mittfält, däremot hade det varit spännande att se honom bilda mittfältspar med Casemiro.

Trots att det blev ett poängtapp var det ändå en väldigt stark upphämtning från Manchester Uniteds sida. Bristen på kontroll när Casemiro inte spelar borde vara lite oroväckande men annars har United varit i en bra fas på sistone. Rashford är i en magisk form just nu och mäktade med ytterligare ett mål i senaste ligamatchen. Positivt var även Jadon Sanchos inhopp där han stod för kreativitet från sin kant och fick även kröna det med ett viktigt mål. Det finns desto fler frågetecken kring Weghorst som inte tycks bidra med särskilt mycket och Ten Hag har en del att tänka på. Två vassa offensiver och vi har svårt att se ett målfattigt möte här, därför synas ett spännande BLGM-spel.

fotboll, Premier League
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Leeds - Manchester United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.