Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora är ett skickligt offensivt lag. Men skakas av skador på viktiga backar.
  • Vita hästen är bra offensivt och har dessutom förstärkt med Alexander Lavoie.
  • Mora löser spelet i tre av de fem senaste.
  • Vita Hästen löste spelet i fem raka innan de senaste tre matcherna.
  • Vita hästen har släppt in fjärde mest mål i ligan.

Bra form i hemmalaget

Mora kommer till den här matchen med sex segrar på de senaste sju matcherna. Laget har sett riktigt fint ut och har varit bättre än sina motståndare i många av matcherna. Dock har man fått flera tunga skadetapp på backsidan och det syntes i den senaste matchen mot Södertälje där topplaget tog tag i grejerna och synade svagheterna i defensiven hos Mora. Moras 116 insläppta mål är också fler än samtliga lag på topp nio. Trots att man alltså ligger på direkt slutspelsplats så har man släppt in tionde flest mål i ligan.

Dock så är man duktiga på att göra mål också och har gjort fler mål än alla lag förutom Tingsryd som ligger under Mora i tabellen. Offensivt har man två starka kedjor som kontinuerligt producerar poäng och som har luckrat upp flertalet defensiver den här säsongen. Spelet löser Mora i tre av de senaste fem matcherna och lagets defensiva tapp ska inte underskattas här. Vita Hästen kommer att göra mål, frågan är hur Mora svarar mot det.

Defensiva problem

Moras motstånd för kvällen är alltså Vita Hästen, ett lag som haft en tung säsong bakom sig och som på senare tid förstärkt laget med Alexander Lavoie och Mark McNeill. Det har förstärkt en offensiv som redan är bra och man har gjort många mål den här säsongen sett till att man faktiskt är ett bottenlag. Har gjort fler mål än sex andra lag i ligan och man kommer att höja sitt målsnitt med Lavoie i laget.

Däremot så har man stora problem defensivt och har så haft under hela säsongen. Fjärde mest insläppta mål i ligan och att ha släppt in färre mål än Väsby och Kristianstad kan inte ses som särskilt imponerande. Backsidan ser svag ut och Christian Engstrand som förstärkt målvaktssidan är ingen supermålvakt längre och jag tror därför Mora gör minst två mål här. Stämmer min förhandstippning så finns det risk för att båda lagen gör många mål här. Vita hästen har förvisso inte löst spelet i de senaste tre matcherna. Före det löste man det i fem raka matcher.

Speltips.se ger tipset:

Över 5.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 16.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.