Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leipzig har vunnit tre raka matcher, där man dessutom hållit nollan i alla tre.

  • Augsburg har förlorat fem av de sex senaste.

  • Leipzig har ligans bästa hemmafacit – åtta vinster av tio möjliga samtidigt som man endast släppt in sex mål totalt.

  • Leipzig har fem raka segrar mot Augsburg.

  • När lagen möttes för några veckor sedan vann Leipzig med 3-0.

Hittat formen

Efter en period med flertalet poängtapp där Leipzig bland annat föll mot bottenlaget Mainz såg det ut som att titeldrömmen var utom räckhåll. Efter det mötet hoppade man dock tillbaka på vinnarspåret direkt – och man har imponerat stort sedan dess. Tre raka vinster, tre hållna nollor. Viktig trepoängare mot starka Leverkusen, 4-0 i cupen mot Bochum och nu senast 3-0 mot Schalke i ligaspelet. Leipzig stannar kvar på en andraplats i tabellen endast bakom serieledande Bayern.

När man ställs mot Augsburg i veckan ser jag Leipzig som ett betydligt bättre lag som dessutom kommer med en betydligt finare form. Laget har visserligen Champions League mot Liverpool nästa vecka, men tror knappast Nagelsmann väljer att rotera allt för mycket mot Augsburg. Man vill komma till åttondelen med en stark prestation i bagaget och det är dessutom riktigt viktiga poäng man spelar för i ligan.

Alltjämt tufft

Augsburg placerar sig ungefär där man brukar ligga; undre halvan av tabellen. Laget har tappat en hel del mark i tabellen på sistone, där man faktiskt förlorat fem av de sex senaste ligamatcherna. Visst, tufft spelschema, men tuff match väntar ju även under fredagen. Augsburg har dessutom inget bra facit mot Leipzig, de fem senaste mötena lagen emellan har Leipzig gått segrande ur och när man stötte på varandra för några veckor sedan blev det en ensidig historia – tre mål mot noll. Räkna med att Augsburg får det tufft även här!

Leipzig har varit Bundesligas bästa lag på hemmaplan den här säsongen, där man vunnit åtta, kryssat en och förlorat en. Kanske ännu mer imponerande är lagets målskillnad på hemmagräs – nitton mål framåt och sex bakåt på tio matcher. Har svårt att se Augsburg störa Leipzig här och vi bjuds på ett väldigt fint odds på att Leipzig går segrande med minst två mål – ett spel jag väljer att investera två units i.

Speltips.se ger tipset:

RB Leipzig -1,5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.