Det vankas Uppsaladerby i Svenska Superligan när regerande mästarna Storvreta möter Sirius under tisdagskvällen. Storvreta har två raka segrar mot Sirius den här säsongen och har därmed rätten till att kalla sig storebror. Storvreta är klart vassare, men Sirius har ändå varit med i bägge matcherna och lägg där till att man har gått bra senaste tiden. Handicap-spelet klickas med hög insats!

Match: Storvreta – Sirius (Svenska Superligan) | Speltips: Sirius +4.5 | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 19:00

Segertåget rullar

Storvreta fortsätter att håva in fler och fler vinster. Man är nu uppe i 17(!) raka vinster efter förlusten mot IBF Falun i oktober, makalöst facit. Formen är såpass väldigt god i lägret hos regerande mästarna. Lindås senast blev en match där man har kontroll, men inte behöver ta ut sig till fullo. 6-2 på bortaplan mot seriens jumbo säger inget speciellt mer än 3 poäng och lagets sjuttonde raka seger i Svenska Superligan. Man befäster första platsen i serien och är fortfarande 6 poäng före den andra giganten Falun. Jag har väldigt svårt att se Storvreta tappa 6 poäng fram tills grundserie-slutet. Man går emot en serievinst och en första plats i SSL inför det kommande slutspelet, där det tillslut gäller som mest. Men väl där behöver man en god form och den måste man fortsätta på de sista matcherna av serien nu och vad passar inte bättre att börja med än ett hatderby, Sirius är motståndare under tisdagskvällen.

2 raka derbyvinster under säsongen, en med marginal och den senaste med mindre marginal. 8-4 och 7-6 i Storvretas favör, ganska rimligt om man ser till förutsättningarna. Sirius är inte något mer än det mindre laget i Uppsala, trots att man sitter inne på en av seriens bästa formkurvor. Det kommer bli ett tufft derby, liknande det senaste när det bara skiljde ett mål emellan lagen. Sirius spelar helt utan gränser och en fröjdig anfallsinnebandy med mycket diagonaler och fina dragningar till publikens förtjusning. Storvreta är dock klasser bättre, men +4.5 känns alldeles för bra för att Storvreta skall knäcka den linan i detta nu.

Vinstsviten bruten

Slutspelsjagande Pixbo blev numret för stora för Sirius när lagets segersvit bröts på 4 raka vinster. Sirius spelade dock den roligaste innebandyn i Wallenstamshallen senast och Pixbo vann på grund av sin effektivitet mer eller mindre. Sirius skall ha cred för sin roliga innebandy och det är fantastiskt skoj att se spelare som Jakob Drews och unge Filip Eriksson att spela innebandy just nu. Man skapar mycket chanser, men problemet är ofta att de blir en passning för mycket. Jag skulle ändå vilja ge Sirius godkänt från matchen mot Pixbo och det var en bra genomkörare inför derbyt mot Storvreta. Revanschlusten är nog bättre emot Storvreta än att gå in med fem raka segrar, trots att man hade spelat med ett vansinnigt bra självförtroende isåfall.

Det är dags att ta säsongens första derbyseger. ”Storebror” Storvreta har tagit bägge matcherna under säsongen och det står 2-0 i deras favör om man ser till säsongens matcher, Sirius jagar dock sin första seger och är motiverade till detta. Förlusten mot Pixbo förändrar nog inte jättemycket i Sirius, självförtroendet finns nog kvar men det lär finnas en revanschlust efter förlusten senast och att ha chansen till att reducera till 2-1 mot Storvreta. Sirius jagar som underdogs och kommer alltid göra så länge bägge lagen befinner sig i högstaligan. Derbyt blir intressant, mycket känslor inblandat och lillebror Sirius jagar i underläge från start. Spelet sitter i bägge matcherna den här säsongen.

Speltips: Sirius +4.5

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i både första och andra derbymatchen den här säsongen.

  • Spelet sitter i 8 av Storvretas 9 senaste vinster.

  • Sirius har vunnit 4 av sina fem senaste matcher och är i god form.

  • Revanschlusten finns hos Sirius som både jagar sin första vinst mot Vreta för säsongen och även en slutspelsplats.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.