Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Väsby har förlorat sina fem senaste matcher och spelmässigt imponerar man inte

  • Tingsryd har vunnit fyra av sina fem senaste matcher

  • Väsby börjar allt mer få svårt att klättra upp på säker mark och nu gäller det att ställa in sig på negativt kval

  • Tingsryd har chans att kunna blanda sig in på allvar i striden om en kvartsfinalplats vid vinst

  • Väsby har släppt in 25 mål på sina fem senaste matcher

  • Väsby är seriens sämsta lag på hemmaplan

Gav bort matchen i andra perioden

För Väsbys del känns det som att man allt mer och mer cementerar sig på en negativ kvalplats. Inför fredagens match är man uppe i fem raka förluster och jag ser det som osannolikt att man kan lyckas ta sig upp på säker mark, spelmässigt håller det inte. Defensivt fortsätter man släppa in alldeles för mycket mål och nye målvakten Andreas Bernard har inte fått någon rolig start på sitt äventyr till Sverige. Senast mot Västerås föll man ihop totalt i den andra perioden och släppte in fem mål första tio minuterna, något som gjorde att uppförsbacken blev alldeles för brant.

Dagens motståndare, Tingsryd har gått som tåget den senaste tiden efter en sämre period. Efter fyra raka förluster har det nu blivit fyra vinster på fem senaste matcherna och smålänningarna börjar allt mer segla upp som en kandidat till att plocka en kvartsfinalplats om allt går rätt. Senast besegrade man Björklöven på hemmais med 4–1 och det är bara ett av många resultat som imponerat den senaste tiden. Målvaktsparet i Adam Åhman och Andreas Ljunggren har storspelat på sistone och framåt hittar vi en intressant spelare i Anton Svensson som öser in poäng från alla håll och kanter.

Vill blanda sig in i striden

Väsby känns allt mer som ett kvallag och den senaste tiden har man inte alls sett så påkopplade ut som man stundtals har kunnat göra den här säsongen. Sedan ett par matcher tillbaka saknar man en viktig spelare i Tobias Lindberg och nu lutar det även åt att nyinlånade backen William Worge Kreü blir avstängd efter en tackling i matchen mot Västerås. Lubomir Fetkovic är även han avstängd. Ska Väsby lyckas klara det allsvenska kontraktet krävs det att man har tillgång till samtliga spelare. Nu ökar avståndet i tabellen och man har tio poäng upp till Modo, som dessutom har två matcher mindre spelade än Väsby.

Jag har svårt att tro att det ska gå, men större mirakel har skett. Här ställs man mot Tingsryd som imponerat senaste tiden och jag tror att gästerna kan plocka med sig samtliga tre poäng hem. Formen är fin och nu möter man ett avsågat Väsby som sett ostrukturerade ut i sina senaste matcher. Smålänningarna borde dessutom vara motiverade att klättra upp i tabellen och blanda sig in i striden om topp 6.

Speltips.se ger tipset:

Tingsryd vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 09.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.