Daniel Jacobsson|11 mars, 2024, 11:52

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vad stoppar Arsenal just nu? Porto uppenbarligen – men här blir det tuffare för portugiserna.

  • Arsenal är klasserna bättre.

  • Arsenal har radat upp seger på seger den senaste tiden.

100 kr Gratisspel

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Offensiven på Emirates

Storklubben Arsenal spelar returmötet mot Porto under tisdagskvällen och har ett underläge att vända på Emirates Stadium. Formen är helt otrolig om man skall börja i den änden. Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, Kai Havertz och lagkapten Martin Ödegaard har växlat upp den här säsongen och leder det här laget framåt. Gabriel Jesus finns också till deras hjälp och därefter Leonard Trossard – så bredden på all spets framåt finns verkligen. Spelarna som verkligen stuckit ut i ligaspelet är väll backlinjen där Ben White, Gabriel och William Saliba dominerat fullständigt.

Arsenals form skall inte underskattas och den har inte blivit sämre efter förlusten i Champions League mot Porto på bortaplan. Snarare tvärtom. Nu utmanar man rejält om titeln i Premier League och skulle man ta sig vidare här ser det onekligen ljust ut den här säsongen. Det dröjer, men nästa ligamatch är dessutom mot Manchester City och kan avgöra en hel del. Här tror jag att man vänder underläget och vinner tryggt.

Ingen press på Porto

Porto har dragit nytta av den otroligt starka segern mot Arsenal på hemmaplan. Slag i ansiktet kom efter att man tagit ut sig fullständigt mot den engelska toppklubben men kort därefter körde man över den portugisiska rivalen Benfica med hela fem mål. Så, formen är väldigt bra även på Porto men när bortamötet mot ett av världens bästa lag, för stunden, väntar – då blir det desto tuffare. Jag tror att man får ge sig här och infinna sig i det faktum att man är klasserna sämre än motståndet. Åtminstone på resande fot.

Jag har en stark känsla av att Pepe och gubbarna i det blåvita försvaret får jobba väldigt hårt här. Mot spelare som Saka, Martinelli och Ödegaard kan det bli tufft att hålla tätt bakåt. Porto har gjort sig rättvisa och skall vara nöjda med sitt framträdande på den här scenen även i år. Men här tar resan slut och vi får se en övertydande seger för engelsmännen om ni frågar om mina tankar. Arsenal är väldigt bra på att få matchbilden dit man vill och det lär inte vara några problem här.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Arsenal - Porto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.