Axel Olsson|11 mars, 2024, 10:24

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napoli har fått igång offensiven igen. Gjort nio mål på tre matcher.

  • Barcelona-försvaret har bjudit på ojämna insatser den här säsongen.

  • BLGM-spelet har suttit i Napolis sex senaste matcher.

  • Det blev 1-1 i det första mötet. Det är alltså helt öppet inför returen.

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Favoriter på Camp Nou

Just nu är det inte Barcelona som sitter i förarsätet när det kommer till ligaguldet. De befinner sig fem poäng bakom Real Madrid, med en match mer spelad dessutom. De har dock krupit sig närmare topp 2 under februari och mars månad där Barcelona har gått obesegrade i åtta raka matcher. De har fem segrar och tre oavgjorda, vilket har givit en stabil poängskörd. Under tisdagen är det dock fullt fokus på Champions League, där returen mot Napoli väntar. Det var en jämn match nere i Neapel, där resultatet skrevs till 1-1.

Det är alltså helt öppet inför mötet på Camp Nou, men Barcelona har givetvis ett stort favoritskap i hemmaborgen. De har som sagt en bra form, dock har Barca-försvaret presterat på en ojämn nivå den här säsongen. Deras senaste hållna nollor mot lag som Mallorca och Getafe, räcker inte för att tro på en soliden försvarsinsats mot Napoli. De kommer att ställas på betydligt större prov här och vi är inte helt övertygade. Med det sagt tror vi att offensiven får leda vägen i returen – Lewandowski vilades mot Mallorca, en match som avgjordes av supertalangen Lamine Yamal. Vi tror på en fronttrio med Yamal, Lewandowski och Joao Felix, där finns alltså kvalitet för att såra gästernas försvar. Hemmalaget går inte mållösa under 90 minuter på Camp Nou.

Hittat rätt igen

Det är klart att Napoli är underdogs, även fast det första mötet slutade 1-1. Det är alltid tufft att gästa Camp Nou även fast Barcelona inte är lika överlägsna som de har varit under tidigare år. Napoli är inte nöjda med den här ligasäsongen och efter förra årets ligaguld är förväntningarna högt ställda. De är fortsatt utanför topp 6 – det har dock sett klart bättre ut på senaste. Napoli har hittat tillbaka till formen igen och detta under en väldigt viktig period. Förhoppningsvis kan de avsluta ligan starkt och knipa en av Europa-platserna.

De har fått igång offensiven igen och stått för nio mål på tre matcher. Osimhen och Kvaratskhelia är helt avgörande, därför har laget lidit tungt av den förstnämndas skada. Osimhen har endast startat 15 ligamatcher den här säsongen, ändå har han stått för hela elva ligamål. Napoli kunde haft en ännu bättre poängskörd på senaste, då prestationerna var tillräckligt bra för att vinna de oavgjorda matcherna mot Torino och Cagliari. BLGM-spelet har suttit i sex raka matcher och det kan säkerligen bli en händelserik match borta i Barcelona. Napoli ska inte räknas bort, med en förbättrad form och en vass frontduo kan gästerna absolut hitta nätet.

fotboll, champions league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Barcelona - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.