Kevin Andersson|11 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Under 6 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet är 7-2-1 på de tio senaste matcherna för Blues.

  • Spelet är 5-3-2 i de tio senaste för Boston.

  • På de tre senaste hemmamatcherna har Boston bara släppt in fyra mål och är ruskigt stabila.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka på hemmais

Boston Bruins var relativt tysta vid trade deadline, men det har inte hindrat dem från att fortsätta köra på under säsongen 2023-24, med fem vinster i deras senaste sju matcher, vilket placerar dem på andra plats i Atlantic Division, endast en poäng bakom ärkerivalen Florida Panthers i vad som kommer att vara en intressant kamp under de kommande månaderna. På hemmaplan den här säsongen har Boston varit ett tufft lag att möta med en facit på 21-7-6 på 34 spelade matcher, och med en målskillnad på +43 samt ett av ligans bredaste och tuffaste lag, kommer de utan tvekan fortsätta vara en mardröm för sina motståndare framöver.

Den här säsongens är den som leder laget superstjärnan David Pastrnak, som följer upp sitt karriärsbästa på 113 poäng från förra säsongen med 93 poäng på 66 spelade matcher den här säsongen, medan målvaktsparet Jeremy Swayman och Linus Ullmark återigen briljerar med en sammanlagd GAA på 2,67 och en räddningsprocent på .917. Senast fortsatte Bruins sin framgång med en stor seger över Pittsburgh Penguins, där fem Bruins spelare registrerade flertalet poäng under matchen när Ullmark dominerade i målet genom att stoppa 38 av de 39 skotten för den viktiga 5-1-segern.

Har det kämpigt just nu

Medan Blues gjorde väldigt lite under den sista biten innan trade deadline blev andra lag runt dem exponentiellt bättre, och nu har de endast tre vinster på sina senaste 11 matcher, vilket skjuter ner dem till sjätte plats i Central Division, åtta poäng bakom Vegas Golden Knights för den sista Wild Card-platsen i Western Conference. På bortaplan den här säsongen har Blues skapat en resultatrad på 14-18-2 på 34 spelade matcher med förluster i sina senaste tre bortamatcher, och med en målskillnad på -22, om inte något förändras drastiskt och mycket snart, är detta ett lag som inte kommer att vara med i slutspelet 2023-24.

Den här säsongens ledare för St. Louis är stjärnskottet Robert Thomas, som har en ruskigt bra säsong med imponerande 69 poäng på 64 spelade matcher, och i målet har deras duo Jordan Binnington och Joel Hofer gjort allt de kan för att hålla Blues med i racet, med en sammanlagd GAA på 2,87 och en räddningsprocent på .911. Senast för Blues var det deras tredje raka förlust där ingen lyckades få Blues i målkolumnen, och medan Binnington var stabil, med 35 räddningar av 39 skott han mötte under kvällen, var det inte tillräckligt i Madison Square Garden när Rangers gick därifrån med en 4-0 seger.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 00:00
Boston Bruins - St Louis Blues
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.