Daniel Jacobsson|11 mars, 2023, 11:30

Jag väljer att spela på gästerna i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården var i Polen och mötte Lech Poznan så sent som i torsdags. Tung prestation som förmodligen sitter kvar i benen.

  • Malmö har höga krav på sig under Henrik Rydström.

  • Malmö kan matcha sin bästa elva i det här mötet – medans värdarna ser ut att göra ett eller annat byte sedan i tordags.

  • Bollrullande Malmö där kontroll är nyckelordet. Bör räcka långt!

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Malmö 0.0 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Match i benen

Söndagens hetaste batalj hittar vi i den svenska huvudstaden. Europa-spelande Djurgården får besök av nya Malmö för första gången den här säsongen. Förra säsongen hade stockholmarna ett gott övertag på de ljusblåa, något som skåningarna vill ändra från och med i cupkvarten. Djurgården var i Polen i torsdags och mötte Lech Poznan i Europa Conference League-slutspelet. Det blev en sur förlust där och fokuset ligger nu på cupmatchen mot Malmö innan det är dags för retur kommande torsdag i Sverige. Underläget 2-0 är dock stort och det kommer krävas en utvilad och välmående trupp till den returen.

Hur man väljer att matcha sin trupp i cupen återstår att se, men att man skulle rotera kraftigt finns inte på kartan och då kan vi förvänta oss en tight och spännande match mellan två förväntade guldkandidater i Allsvenskan den här säsongen. Det här är också en planka ut i europaspelet kommande säsong och det är viktigt för bägge klubbarna att gå för guldet även i cupen. Jag tror att matchen mot Poznan sitter kvar i benen på de flesta och att det måste påverka, speciellt när det slutade i förlust och en tyngre prestation. Man kommer dessutom möta ett Malmö som vill äga mycket boll – och det resulterar i nytt springande för Djurgården.

Fullt fokus

Malmö var illa ute i cupen när Degerfors tog ledningen i sista gruppspelsmatchen. Det skulle krävas två sena mål för att MFF skulle kvittera och vända runt matchen och säkra slutspelsplats. Henrik Rydström har fått sätta sin prägel på det här laget och det är synligt redan såhär snabbt in på säsongen. Cupmatcherna har baserats på mycket bollinnehav och kontroll, precis det han fick ut i Kalmar. Med den anledningen så tror jag att gästerna på Tele2 Arena kan kontrollera det här mötet ganska bra. Jag kan tänka mig att det här är det stora första testet för Rydströms MFF dessutom och då lär man ha fullt fokus på uppgiften.

Nyförvärven har börjat sätta sig också. Trots att det såg motigt ut i den sista gruppspelsmatchen till och från fanns det ändå ljusglimtar på vägen. Forceringen i slutet säger också sitt, att man har spets att trycka på framåt och ändra matchbilden rejält. Hittills är det Sebastian Nanasi som stuckit ut för mig och han lär bli Rydströms gubbe i år. Hugo Larsson, Anders Christiansen och company lär styra mittfältet på ett lovande sätt över säsongen och man börjar här. Jag tycker att vi har ett mycket fint värde i Malmö DNB den här matchen och det klickas!

fotboll, svenska cupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Djurgården - Malmö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.