SPELTIPS 12/3 inför HV71 – Linköping: Spelarspecial dukas fram

Den bästa tiden på året är kommen – det är dags för slutspel. Vi riktar blickarna mot den första matchen i playin mellan HV71 och Linköping.

Match: HV71 – Linköping (Slutspel SHL) | Speltips: M.Tedenby gör poäng | Odds: @2.00 | Units: 1/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Smålänningarna har hemmaplansfördel

Under lördagen spelades säsongens sista omgång i SHL. Under måndagen drar playin till slutspelet igång och först ut är mötet mellan HV71 och Linköping. Ett riktigt klassikermöte – där det ofta blir roliga och spännande matcher. Jag håller smålänningarna som någorlunda favoriter –  främst för att man har bättre form för tillfället, men också för att man känns mer som ett slutspelslag.

Under måndagen hittar jag fint värde i en spelarpoäng. Att den forne JVM-stjärnan Mattias Tedenby noteras för en poäng under matchen hittas till 2.00 i odds. Jag tycker det är riktigt fint värde – med tanke på hur het den ettrige forwarden är för tillfället. Tedenby, som gjort fem poäng, på sina fem senaste matcher och som dessutom axlar mängder av istid har stor chans att göra assist eller mål i kvällens match. Vetlandafostrade Tedenby hade de tufft i början av säsongen, men har kommit igång på slutet.

Dessutom trivs han väldigt bra mot just Linköping. I de senaste fem matcherna mot just LHC har HV71 producerat nio mål. Tedenby har varit delaktig i 1/3 av målen. Tedenby är en spelare som växer av förtroende och det är just de han fått de senaste matcherna, när HV71 nu går in i slutspel krävs det att spelare kliver fram, jag tror Tedenby blir en av spelarna som kommer kliva fram för HV71.

Svagt LHC på slutet

Linköping har haft det desto tyngre på slutet. De senaste sex matcherna är det bara två som har slutat i vinst och Österlänningarna har en del att jobba med om man ska lyckas ta sig till en kvartsfinal. Dessutom har man inte vunnit på åtta raka hemmamatcher (!) – och det är givetvis någonting man måste rätta till om man ska lyckas slå ut HV71. Dels för att publiken ska komma och stötta – men också för att man måste prestera en bra hockey som leder till bra sportsliga resultat. Det hänger ju ihop.

Lagen har vunnit vars tre möten av de sex senaste inbördesmötena. Senast, i februari, vann HV71 med 5-6 efter straffar. Kan LHC få revansch under måndagen? Mycket möjligt, men jag håller ändå smålänningarna lite högre för tillfället och tror på en HV-seger även under måndagen. Oddsen är dock inget som lockar på 1×2-marknaden. Jag tycker Tedenby att göra poäng till 2.00 är mycket spelvärt. Jag synar spelet med 1 units.

Speltips: Tedenby gör poäng

Mitt speltips blir att Mattias Tedenby noteras för en poäng. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tedenby är i het form och har gjort fem poäng på sina fem senaste matcher

  • I de senaste sex mötena mot Linköping har Tedenby varit delaktig i 1/3 av målen.

  • Tedenby är en spelare som växer av förtroende – och förtroende är precis vad han har fått den senaste tiden.

  • Linköping är i dålig form för tillfället och har bara vunnit två av sina sex senaste matcher

  • Tedenby snittar 0,59 poäng/match den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 2.00 för en poäng från Tedenbys klubba. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 2.00 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-03-11T17:16:51+00:0011 mars, 2018|Ishockey, SHL|0 kommentarer
Social Media & Content Manager här på Speltips.se. Följer nästintill all sport dagligen men i synnerhet Ishockey, fotboll och innebandy. Spelar mycket på NHL, SHL, Svensk innebandy samt Europeisk toppfotboll.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok