Daniel Jacobsson|11 mars, 2023, 11:30

Jag väljer att spela på målspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar kommer från en enklare grupp i cupen. Offensiven har kommit igång efter en trög start med träningsmatcher.

  • Mjällby har varit inblandade i rejält med mål på försäsongen.

  • Två lag där offensiven varit starkare än defensiven såhär långt. Öppen tillställning trots utslagsmöte.

  • Lagen möttes för några veckor sedan och då vann Kalmar med 4-1.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

BLGM hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överkörning

Kalmar tog sig till slutspel utan problem och besegrade Trelleborg, Onsala och Helsingborg på vägen. Innan dess hade man stora problem med målskyttet i träningsmatcherna, något som lossnade mot Mjällby i den sista träningsmatchen innan tävlingssäsongen startade. Nu väntar återigen Mjällby men denna gången är det i cupslutspelet. Då kan man räkna med betydligt bättre steg från gästerna. Kalmar sökte om lov att få spela den här kvartsfinalen på Guldfågeln Arena men blev nekade. Istället fortsätter man cupäventyret på Gastens IP där man spelat samtliga hemmamatcher i cupen såhär långt.

Jag håller Kalmar lägre än ifjol och det är först och främst för tappen av Henrik Rydström och Oliver Berg. Ett annat lag med Henrik Jensen i år och det kommer förmodligen ta tid att sätta allting. Framförallt är det defensiven som haft lite svårigheter såhär långt. Offensiven har kommit igång och det ser man inte minst senaste matcherna. Överkörningen mot Helsingborg senast säger sitt och förhoppningvis kan man få ut samma kvalitet mot Mjällby som då och senast lagen möttes. Båda lagen gör mål är ett fint spel för kvartsfinalen.

Stark vändning

Mjällby hade börjat planera träningsmatcher inför den allsvenska starten när Mjällby tillslut hittade rätt mot Sirius i den sista gruppspelsmatchen. Underläge 0-2 blev 3-2 och Mjällby firade avancemanget till slutspel därefter. Nu blir det ytterligare en cupmatch att planera in och det gör man med glädje. Kalmar är ett lag som man har en del rivalitet mot senaste åren och det snackas mycket om det inför mötet. Mjällby är väll ingen klubb man ser som rivalitetens moder men det kan säkerligen bli en del kamp i det här mötet. Förhoppningsvis kan Kalmar sköta planen inför mötet med Mjällby och då kan vi få se en underhållande match.

Mjällby har fått behålla Noah Persson (lånades tillbaka), Jesper och Viktor Gustavsson/Gustafson och anfallsduon Mamudo Moro och Silas Nwankwo. Men det som sticker ut mest är nyförvärvet Alexander Johansson från Varberg som säkerligen kommer göra stora avtryck i Listerlandet det här året. Det hoppas vi på redan i det här mötet då Mjällby återigen skall skriva in sig i målprotokollet. Mjällby är inte samma tråkiga lag längre och trots att Brännström lämnat ser vi en offensiv som blivit betydligt bättre. Vändningen senast ger laget hopp och då hoppas man bygga vidare på det innan seriestart.

fotboll, svenska cupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 13:00
Kalmar - Mjällby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.