Speltips:

Jag väljer att spela Oklahoma -2. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/3 10.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oklahoma har hemmaplan

  • Oklahoma har den bästa avslutande femman i ligan

  • Utah med förlust senast mot Toronto

  • Oklahoma har tre vinster i rad

  • Chris Paul med en bra säsong

Bra utifrån förväntningarna

Oklahoma City Thunder har gjort en otrolig säsong utifrån förhoppningarna på laget. Inför säsongen tradeade man bort Paul George och Russel Westbrook, sina två överlägset bästa spelare. Men general manager Sem Presti fick äta kakan och behålla den själv. Han fick sammanlagt sju first round-picks, och rätten att byta med Houston/Clippers totalt fem gånger. Till råga på det fick man en av ligans största talanger, Shai Gilgeous-Alexander (SGA) och Danilo Gallinari, två bra spelare som gjort mycket nytta för Oklahoma i år. I Houston-traden fick man Chris Paul, som verkligen har hittat tillbaka till sitt gamla jag igen. 34-åringen snittar 17 poäng per match under säsongen, och leder detta laget samtidigt som han är en mentor till SGA. Det märks tydligt att de arbetar ihop utanför planen, både mentalt och fysiskt.

Oklahoma har nu vunnit tre matcher i rad, med vinst mot till exempel Boston. En bra egenskap som laget har är att man ofta har olika poängledare. Hela laget bidrar till vinsterna. Man har även en av de bästa avslutande uppställningarna som sätter käppar i hjulen för många lag. Man avslutar med tre guards – SGA, Paul och Dennis Schroder, samt Gallinari och Steven Adams. Med två bra defensiva jättar i Gallinari och Adams samt en stor guard i SGA, så man straffas inte för att ha tre guards på planen. Man skjuter femte bäst i ligan från golvet, och tillåter minst assist för motståndaren i ligan.

Utahs tveksamma säsong

Saker och ting har inte riktigt blivit som förväntat från Utah i år. Man tradeade inför säsong för Mike Conley, en gammal men stabil guard från Memphis. Han har verkligen inte blivit så bra som man trott, och han verkar helt enkelt vara slut. Man sökte efter en rutinerad guard som kunde leda laget, men man fick en gammal guard som inte skjuter effektivt och som på slutet bänkats. Detta har lett till att Donovan Mitchell får leda laget, och han är mer av en shooting-guard än en point-guard. Samtidigt har man en bra defensiv, med Royce O’Neil och Joe Ingles, och ligans antagligen bästa defensiva spelare i Rudy Gobert. Den enorma franska centern blev en All-Star i år, och han är överlägsen i posten. Problemet är att han ofta blir bortgjord mot mindre guards, och Oklahoma har inget post-game över huvud taget då Steven Adams i första hand skyddar den defensiva korgen.

Utah snittar tredje minst assist i ligan, och linan ligger på Oklahoma -2. Den tar jag, och tror att Oklahoma kommer spela jämt med Utah under hela matchen. Rygga nu!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/3 10.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.