Erik Norin|11 april, 2024, 10:59

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skellefteå snittar tre mål per match i slutspelet.

  • Frölunda har gjort två mål i samtliga matcher i matchserien.

  • Båda lagen har stark spets och stark bredd.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Viktig seger under onsdagen

Efter två tunga förluster uppe i norr så var det nog väldigt viktigt för både Frölunda och för matchserien att göteborgarna gick segrande ur den tredje matchen i matchserien. Lars Johansson var återigen en stor faktor till segern och det är sällan en målvakt håller nollan i flera raka matcher i ett slutspel. Frölundas försvar behöver steppa upp ytterligare om man ska hålla Skellefteå borta från att göra mål i den här matchen.

Offensiv kraft finns också i Frölunda som har gjort minst två mål i samtliga matcher i den här matchserien hittills. Jere Innala är i gott slag. Stor spets finns i spelare som Malte Strömwall och Max Friberg som kommer att fortsätta leverera. Frölunda sitter också inne på en viktig bredd vad gäller att skapa offensivt. Senast gjorde exempelvis en sådan spelare som Tom Nilsson det matchavgörande målet och i Roger Rönnbergs totalhockey är det en styrka, att bredden även den är farlig.

På god väg mot final

Skellefteå visar en enorm styrka i det här slutspelet och fick alltså inkassera sin första förlust under onsdagens match. Man vann dock skotten och var absolut inte sämre än Frölunda i den matchen. Jag tror inte förlusten gör att man tappar lite självförtroende utan man tror på det man gör och går in med stort hopp om att man ska vinna den här matchen. Enorm bredd och spets finns i offensiven med spelare som Oscar Lindberg, Jonathan Johnsson och Richard Hugg.

Skellefteå har också utöver föregående match varit bra på att göra mål i det här slutspelet. Hittills snittar man tre gjorda mål per match, där man alltså dessutom blivit nollade i en av dessa matcher. Det snittet räcker väldigt långt för att ta det här spelet i mål. I och med att spelet också inkluderar förlängning så blir det en faktor. Skellefteå har hittills fyra av sju matcher till förlängning.

ishockey, SHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:30
Skellefteå - Frölunda
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.