Joakim Östman|10 maj, 2022, 13:51

Jag väljer att spela på under 7,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i alla fyra matcherna hittills i denna åttondelsfinalserien. 

  • Match-fem blir en nyckelmatch i serien och här kommer inte lagen bjuda på något.

  • Washington ställer upp och styr en hel del, vilket talar för målsnåla tillställningar.

  • Ilya Samsonov har kommit in och storspelat i Washington-målet.

  • Floridas powerplay har hittills inte presterat och ännu har de inte gjort mål i den spelformen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 7,5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Var illa ute

Washington hade senast chansen att gå upp till 3-1 i matcher framför deras hemmapublik i Capital one Arena. Hemmapubliken var onekligen förväntansfull men det var likväl Florida som kom ut bäst och direkt skapade bortalaget farligheter. I hockey är det dock inte alltid rättvist och istället för en bortaledning, var det Washington som gjorde 1-0 i powerplay efter att TJ Oshie styrt in pucken. Perioden fortsatte därefter att vara jämn och båda lagen kom skapade sina chanser. Florida skulle också hitta tillbaka med en kvittering och det efter en fin omställning som Carter Verhaeghe avslutade med att göra 1-1 målet. Florida var också det något starkare laget i period ett men likväl var det lika på tavlan när vi gick in i periodpaus. Väl i den andra perioden växlade Florida upp en mer och gästerna pressade verkligen ner Washington.

Florida skapade mängder av chanser och fick ett flertalet chanser med spel i powerplay. Gästernas powerplay fortsatte dock att hacka och vi kan fortsatt konstatera att Florida hittills inte gjort ett enda mål i numerärt överläge i matchserien. Washington i sin tur slarvade en hel del och de såg inte alls så disciplinerade ut som i det tidigare mötena. Otroligt nog slutade ändå mittenperioden mållös och med var Washington fortsatt med i matchen trots Floridas spel övertag. Washington höjde också deras spel till tredje perioden och återigen var det hemmalaget som gick upp i ledningen. Florida var därför riktigt illa ute och Washington såg ut att gå mot deras tredje seger i matchserien. Då plockade Florida ut Sergej Bobrovskij och i spelet 6v5 fick gästerna äntligen utdelning efter en stökig situation framför mål. Match-fyra gick därför till ett förlängningsavgörande, där Florida med momentum från den sena kvittering även hittade seger målet genom Carter Verhaeghe som med målet gjorde sin andra kasse för kvällen.

Utjämnad matchserie

Florida var riktigt illa ute senast men när det gällde som mest klev Presidents’ Trophy vinnarna fram. Matchserien är därför återigen utjämnad och vi är nu nere på bästa av tre matcher. Med segern tog Florida även tillbaka hemmaplansfördelen och givetvis ska de fortsatt hållas som favoriter att ta sig vidare. Match-fem blir en riktigt nyckelmatch i denna åttondelsfinalserien och vinnaren i kommande match synar jag går vidare till kvartsfinalerna. Washington i sin tur har gjort det klart bättre än vad många på förhand trodde och efter fyra matcher har de bevisat att de kan utmana detta Florida-laget. Ilya Samsonov har också klivit in i målet och givit Washington det grymma målvaktsspelet de måste få om det ska rå på Florida. 

Likväl när matchserien återigen vänder till Florida för match-fem ska hemmalaget hållas som favoriter. Florida stod för deras kanske bästa prestation i slutspelet senast och stundtals tryckte de verkligen ner Washington. Oddset på en Florida-seger står dock väldigt lågt och det finns därför inget spelvärde i att klicka i en hemmaseger i match-fem. Jag riktar istället in mig på et målspel och då att det blir under 7,5 mål i matchen. Det spelet har suttit i alla fyra spelade matcherna hittills och med tanke på match-fem betydelse kommer inget av lagen bjuda på något. Båda lagens målvakter har också sett bra ut sedan Washington skiftade in Ilya Samsonov och därav får lagen inget grattis. Washington ställer även allt som oftast upp i ett styrspel vilket minimerar ytorna för Florida. Stora delar av matcherna får vi därför en tillknäppt matchbild och givet det klickas underspelet i match-fem.

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 01:30
FLorida - Washington
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.