Joakim Östman|11 maj, 2022, 09:50

Jag väljer att spela på Färjestad ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lagen har varit extremt jämna men jag håller Färjestad som det något starkare av det två.

  • Färjestad visade styrka senast och här synar jag att de tar vara på momentumet.

  • Luleå har inte alls fått till spelet i powerplay under finalserien och det kan mycket väl komma att bli helt avgörande i game 7. 

  • Ser vi till oddssättningen är onekligen spelvärdet i game 7 på Färjestad.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Färjestad ml hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Förlängde finalserien

Färjestad var satta mot väggen senast och de var tvungna att vinna om finalserien fortsatt skulle leva. Inför en kokande hemmaarena var det också Färjestad som inledde bäst och återigen visade de stryka på hemmaplan. Färjestad hittade tidigt det så viktiga ledningsmålet i powerplay, efter att Theodore Lennström distinkt satte pucken bakom Joel Lassinanti i Luleå-målet. Färjestad fick ett otroligt momentum efter ledningsmålet och det dröjde inte länge innan hemmapubliken återigen skull få explodera av glädje. En fin Färjestad omställning avlutades snyggt av lagkaptenen Linus Johansson som med det utökade hemmalagets ledning till 2-0. Luleå hade svårt att matcha Färjestad under den första perioden och Bulan Berglunds mannar gick inte riktigt att känna igen. Inför period två hade vi därför Färjestad i en två-måls ledning men likt som det senaste mötet i Karlstad, kom Luleå ut som ett betydligt bättre lag i mittenperioden.

Luleå började skapa allt längre anfall och stundtals tryckte de verkligen ner hemmalaget. Färjestad slarvade även en hel del och då framförallt med deras passningspel vilket de stundtals gjort under hela finalserien. Luleå fick också sina lägen där bland annat Brendan Shinnimin missade ett helt öppet mål för gästerna. Färjestad ryckte likväl upp sig efter periodens powerbrake och den avslutande delen av mittenperioden blev desto jämnare. Luleå var därför tre mål i från ett SM-Guld inför den tredje perioden men gästerna visade direkt att de inte tänkte ge upp. Luleå fortsatte det spelmässiga övertaget men det riktigt heta chanserna saknades likväl. Reduceringen skulle dock komma och det egentligen från ingenstans genom Luleås specielle målskytt i finalserien Einar Emanuelsson. Luleå kom däremot inte närmare än så och istället var det Färjestad som avgjorde match-sex i powerplay genom slutspelets poängkung Per Åslund. 

Högst höjd vinner

Med segern senast förlängde Färjestad finalserien och därav kommer nu allt att avgöras i torsdagens drabbning. En seger till är vad vardera lag behöver för att vinna SM-Guldet och torsdagens game 7 kittlar oerhört mycket på förhand. Under finalserien har hittills båda lagen vunnit deras respektive hemmamatcher och när vi vänder tillbaka till Norrbotten för game 7 har såklart Luleå en fördel. Likväl är det inte alltid en så stor fördel som man kanske tror att spela en game 7 på hemmaplan har historien visat genom åren. Dessa lagen har dock båda onekligen älskat spelet på hemmaplan och som jag nämt inför tidigare matcher, kommer det krävas en 100% insats för att knipa en bortaseger i denna finalserien. Väldigt små marginaler har hittills skiljt lagen åt i finalserien och när vi nu kommer ner på bästa av en match finns det inte längre några marginaler.

Att förutspå hur finalserien ska sluta är inte helt lätt att sia om och någonstans kan vi konstatera att på förhand är procentfördelningen egentligen 50/50. Luleå har fördelen av hemmaplan och under finalserien har de även varit det klart jämnaste av det två lagen. Likväl efter att ha sett varje slutspelsmatch hittills anser jag inget lag matchar Färjestad när de når upp i deras högsta nivå. Med sagt går jag mycket på magkänsla i denna game 7 och här synar jag att Färjestad kommer ta med Le Mat-pokalen tillbaka till Karlstad. Jag tycker Färjestad är det något bättre laget och när nu allt ska avgöras ser jag att de kommer dra längsta strået. Väldigt små marginaler kommer bli avgörande och kollar vi även på oddssättningen inför game 7 är onekligen spelvärdet på Färjestad-segern. Givet dessa förutsättningarna klickas därför Färjestad-segern och med det tar Karlstads-laget deras tionde SM-Guld i klubbens historia.

Ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:30
Luleå - Färjestad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.