Erik Norin|11 maj, 2024, 14:46

Jag väljer att spela ett målspel på Tre Kronor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sverige gjorde fem mål mot USA.

  • Polen är rankade 22a i världen.

  • Majoriteten av polens lag kommer från polska ligan, där tidigare ganska begränsade spelare från Hockeyallsvenskan och SHL är med i toppen av poängligan.

500kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Övertygande premiär

Sverige behöver alltså här göra sju mål mot världens 22:a rankade lag för att lösa det här spelet. Det vi har att tillgå för att göra det är dessutom några av världens bästa spelare. Jag förstår inte hur oddset kan ligga så högt för sju mål och det är stort spelvärde här. Sverige gjorde ju faktiskt fem mål mot USA, även om två var i tom kasse så skapade Sverige mängder med chanser för att göra fler mål och offensiven, som trots allt var ett litet frågetecken såg mycket bra ut. Att förstakedjan med Kempe, Eriksson Ek och Raymond skulle vara bra visste vi, att våra två första backpar skulle vara bra visste vi. Men det var ju bredden som imponerade. Hallams ihopkomponerade kedja med Burakovsky, Holmberg och Marcus Johansson var bäst på isen och gjorde det viktiga avgörande målet, samtidigt som Tim Heed verkligen utnyttjade sina styrkor och var högst inblandad i Sveriges 1-0-mål.

Victor Hedman bidrog direkt med poäng också och sett till hur otroligt överlägsna Sverige är Polen på pappret här ska det inte vara något annat än en total kross som väntar, höjer Sverige nivån så kommer man kunna göra tvåsiffrigt, så dåliga är Polen och det måste vi utnyttja. Oavsett vem som är inne så kommer massiv offensiv ishockey kunna spelas här vilket innebär att varje byte är en farlig målchans. Även en fjärdekedja med Grundström, Linus Johansson och Frödén, som agerade väldigt mycket med säkert spel mot USA kommer här ha ytor till offensiva chanser.

Överskattade – sjukt nog

Jag landar inte i något annat än att Polen faktiskt är överskattade som nation här. Så dåliga är man. Som nämnt alltså rankade 22a på världsrankingen. Vilket betyder att lag som Italien, Sydkorea, Ungern och Slovenien som inte ens är med i A-VM i år är rankade som ett bättre lag än Polen. I och med Rysslands och Vitrysslands ickedeltagande öppnas möjligheten för två väldigt dåliga nationer att ta sig in som lag 15 och 16 i VM. Polen är en sådan nation och rentav skulle man ha svårt att mäta sig med Hockeyallsvenska lag.

Hur dåligt är då laget? Några spelar i tjeckiska ligan, eller tyska andraligan. Men den absoluta majoriteten finns i polska ligan. Där den spelaren vi ska hålla koll på är överlägsna poängligavinnaren Patryk Wronka. För kontext så kom den gamle Hockeyallsvenska spelaren och brunkaren i SHL Daniel Olsson Trkulja tvåa i poängligan i polska ligan. Som 33-åring gjorde han 56 poäng på 53 matcher. I SHL är hans rekord 13 poäng på en säsong. I slutspelets poängliga tickade Hampus Olsson in som trea, Olsson har en säsong bakom sig i Hockeyallsvenskan och mäktade då med 11 poäng i Vita Hästen. Relativt dåliga Hockeyallsvenska spelare är således i nivå med Polska ligan, det är vad som nu väntar några av världens bästa spelare. Allt under åtta mål framåt för Sverige anser jag vara icke godkänt.

ishockey, hockey-vm
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:20
Sverige - Polen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.