Jag väljer att spela på skotten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Timrå har krossat Björklöven i två raka matcher.

  • Jonathan Dahlén är i stor form och har gjort nio poäng på fyra finalmatcher.

  • Björklöven saknar tre av sina viktigaste försvarare.

  • Covid-19 har slagit i båda trupperna men ryktena om att det drabbade Björklöven hårdare har speglat sig i de senaste två matcherna. Laget från Umeå ser tröttkört ut.

  • Handikappspelet har värde, samma scenario som SM-finalen mellan Växjö och Rögle kan utspelas.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Timrå -1,5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Spelat ut hela registret

Till att börja med vill jag dra en parallell till SM-finalen som avgjordes under måndagskvällen där Växjö satt i ett liknande läge inför avgörandet som Timrå avgör här. Ledning med 3-1 i matcher och hemmaplansfördel. I den matchen såg vi ett Växjö ta ledningen med 3-1 i sista perioden och då tvingades motståndarna Rögle att chansa och ta ut målvakten vilket ledde till att flertalet mål ramlade in också i den tomma kassen. Vid ledning för Timrå mot slutet av matchen kommer Björklöven chansa tidigare än i en match som inte betyder vinna eller försvinna och då är handikappspelet mycket värt att ta ställning till, nu gäller det att Timrå gör jobbet och sätter sig i ledning inför avslutningen av matchen.

Något som man verkligen gjort de senaste matcherna. Timrå har sett helt sanslöst tunga ut och Björklöven har inte haft i stort sett någonting att sätta till. Jonathan Dahlén har verkligen steppat upp och har gjort nio poäng på fyra matcher i finalserien, ett facit som får anses vara helt briljant. Efter match två där Björklöven stod för några fula tilltag mot Timråspelare så var Dahléns fokus i efterintervjun något jag reagerade på. Han var påställd och som kapten har det smittat av sig på hela laget här.

Tunga tapp i försvarsleden

Björklöven brottas för tillfället med tunga tapp i spelartruppen, framförallt defensivt och det syns tydligt. Man saknar avstängda Alexander Hellström och Daniel Rahimi och spetsbacken Alexander Deilert är borta på grund av skada. Samtidigt spelar Adam Plant halvskadad och detta har lett till att backsidan inte klarar av att handskas med Timrås väldigt starka forwardsuppsättning. Björklöven har också varit hårt drabbat av covid-19 i det här finalspelet och jag tycker man märker det i de två senaste matcherna. Timrå ser lite mer redo ut och kanske skulle man väntat ytterligare med starten av dessa matcher.

Frågan är också med vilken typ av inställning som Björklöven kommer med till den här matchen, tror man på möjligheten till vändning på det fortfarande? Eller har covid-19 tagit för hårt på vissa tongivande spelare. Kan vara så att Timrå bara fortsätter gå på moln här och således enkelt vinner matchen. Ska Björklöven vinna lär man nog göra en av årets bästa insatser här och det är jag inte säker på om Hans Wallson kan kräma ur sitt material.

ishocket, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:30
PSG - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.